Iată de ce banana cu ou e bună pentru tine

1 80697 original jpg jpeg

E periculos să mâncăm banane şi ouă împreună? Toţi am auzit de combinaţii alimentare care ar trebui evitate, cum ar fi, de pildă, cereale cu lapte şi suc de portocale. Laptele conţine o proteină denumită caseină care, în reacţie cu acidul citric din portocală, provoacă coagularea laptelui.

Bananele sunt o sursă importante de vitamine şi minerale (magneziu, potasiu) foarte bune pentru menţinerea sănătăţii inimii. Mai conţin carbohidraţi, aproximativ 1-2 grame de proteină, fibre şi mai mult de 80 de calorii. Ouăle sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu) şi niveluri ridicate de proteină. Combinarea celor două are, se pare, un avantaj deosebit pentru sănătatea ta.

Cum te ajută

Pentru cele cu activitate fizică regulată, pentru cele care au un nivel ridicat de stres la locul de muncă, combinaţia banană-ou e dieta ideală. De reţinut că se recomandă consumul acestora după ora de sală, nu înainte. Dacă, totuşi, vrei să mănânci înainte de sală, ai grijă s-o faci cu o oră înainte.

Atât bananele, cât şi ouăle, fie combinate, fie individual, cresc şansele de concepţie. Banana ajută la reglarea echilibrului hormonal – unul dintre motivele cele mai importante pentru infertilitate. De asemenea, un nivel scăzut de vitamina D e alt motiv major pentru infertilitate, aşa că oul, cu aportul lui, te ajută.

De asemenea, femeile însărcinate trebuie să consume banană cu ou. Această combinaţie reduce ameţelile şi greţurile din primul trimestru, iar, din trimestrul 2, aportul de vitamina B6, potasiu şi fibră ajută mult la dezvoltarea cerebrală a fătului.

Poate că te întrebi în ce formă să consumi oul, iar răspunsul e ferm: fiert tare.

Dacă vrei o masă cu adevărat gustoasă, poţi să încerci să faci clătite din două ouă, banană şi puţin iaurt. Toarnă puţin în tigaia încinsă şi fă-le mai groase, în stilul american. E bun, săţios, de-li-cios!

Sursa foto: laughterandlemonade.comRecente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg