Iată de ce să consumi aceste alimente în dietă

1 79721 original jpg jpeg

În funcţie de dieta pe care o urmezi, sigur ai fost nevoită să renunţi la cel puţin un aliment preferat. În consecinţă, acesta a devenit acea plăcere vinovată la care te gândeşti din când în când.

Ei bine, nu toate alimentele care aparent ne-ar aduce kilograme în plus chiar fac acest lucru. Iată o listă cu câteva alimente care, în mod surprinzător, te ajută să slăbeşti, deşi la prima vedere te-ai gândi că sunt strict interzise în orice fel de dietă:

Bananele

Bananele sunt probabil fructele interzise la dietă. Au numeroase proprietăţi nutritive, dar printre acestea nu se numără şi aportul caloric scăzut. Însă acestea pot fi consumate şi dacă eşti la dietă. Prepară-ţi un smoothie dintr-o banană şi câteva linguri de iaurt sau mănâncă o banană la câteva zile. Bananele conţin fibre, iar fibrele sunt necesare în orice dietă.

Pâinea albă

Pâinea albă a devenit, cel puţin în ultimii ani, inamicul numărul unu al siluetei. O felie subţire de pâine conţine între 10 şi 20 de grame de carbohidraţi, aşa că îţi poţi permite să o consumi.

Avocado

Avocado este un fruct cu un conţinut caloric destul de ridicat, prin urmare nu prea e recomandat în diete. Include-l în micul dejun, însă nu pe tot, doar un sfert, şi te vei bucura de o masă săţioasă.

Cartofi

Se spune că aceştia conţin carbohidraţi răi, însă, de fapt, contează modul în care îi consumi. Cartofii se digeră mai greu, iar dacă alegi să-i consumi prăjiţi află că aceştia vor conţine şi mai multe calorii. Consumaţi fierţi sau la cuptor, fără prea multe condimente şi moderat, sunt chiar buni pentru siluetă.

Paste

Evident, nimeni nu o să slăbească mâncând paste dimineaţa, la prânz şi seara. Dar ştim că tuturor ne plac pastele, aşa că o soluţie de compromis e cea mai bună cale. Dacă ai poftă de paste, alege pastele integrale, porţii mici desigur, cu legume şi fără sosuri. Studiile au dovedit chiar că dietele în care sunt incluse pastele integrale ne ajută să slăbim şi chiar să ne îmbunătăţim sănătatea cardiovasculară.

Sursa foto: pune365.com