De ce nu dă dieta rezultate?

1 47026 original jpg jpeg

Încerci să mănânci sănătos, faci regulat mişcare şi totuşi iei în greutate? Află câteva dintre cele mai întâlnite motive pentru care nu reuşeşti să slăbeşti.

Pe aceeaşi temă:

De ce nu ai o siluetă de invidiat

Ce-ţi taie pofta de dulce

Nu ai grijă la alimentaţie

Cele mai multe diete nu dau rezultatele dorite pentru că alimentele din meniu nu sunt combinate cum trebuie sau dacă mănânci prea mult. Pentru a elimina aceste neajunsuri,este bine să-ţi faci un jurnal în care să treci alimentele pe care le-ai gustat în fiecare zi. La sfârşitul săptămânii trage linie şi vezi dacă meniul pe care l-ai adoptat conţine toate elementele de care are nevoie organismul tău şi reţine ce ai mâncat în exces. Astfel poţi să menţii o ordine în alimentaţie şi să te gândeşti de două ori înainte de a mai călca strâmb. Nu uita câteva „reguli de aur”:bea cel puţin doi litri de apă,mănâncă fructe şi legume şi redu cantitatea de sare din alimentaţie. Eşti prea stresată

Sub influenţa stresului,organismul secretă mai mult cortizol (hormonul stresului) care poate spori pofta de mâncare. Acesta este motivul pentru care nu te mai poţi opri din mâncat atunci când grijile îţi dau bătăi de cap. Ei bine,secretul succesului în acest caz depinde numai de tine. Începe să acorzi cât mai puţină importanţă lucrurilor care te supără şi nu uita să te relaxezi.

Nu te odihneşti suficient

Lipsa de somn îţi poate afecta silueta în două moduri. Pe de o parte,dacă stai trează până târziu,vei fi tentată să iei o gustare în miez de noapte,care îţi poate creşte cu mult aportul de calorii din organism. Nu în ultimul rând,oboseala determină creşterea numărului de hormoni care reglează apetitul,dând o senzaţie mai mare de foame. Ce-i de făcut? Dormi cel puţin şase ore pe noapte şi încearcă să eviţi ciugulitul la ore târzii.

Iei medicamenteputernice

Există câteva medicamente care au fost asociate cu creşterea greutăţii corporale,precum cele antipsihotice (folosite în tratarea schizofreniei sau a tulburărilor bipolare) şi cele utilizate în cazul migrenelor,a hipertensiunii şi a diabetului. Soluţia indicată în acest caz este să vorbeşti cu medicul tău pentru a găsi împreună o soluţie de compromis.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg