În ce zile este bine să începi dieta

1 75950 original jpg jpeg

Te-ai hotărât să începi să ţii dietă? Ei bine, poate nu ştiai, dar ziua săptămânii în care te decizi să începi un regim alimentar poate face o diferenţă mai mare decât crezi. Află care sunt cele mai bune zile pentru începerea unei diete şi cele mai puţin bune, potrivit cercetătorilor!

Cele mai bune zile pentru începerea dietei

În ziua în care te simţi pregătită

Spui de mult timp că trebuie să începi să ţii dietă, dar încă nu te simţi pregătită pentru modificările alimentare pe care le implică aceasta. „Pentru a-ţi fi mai uşor, stabileşte un obiectiv care este mai degrabă emoţional decât bazat pe greutate şi adesea are mai mult succes”, spune Amy Stephens, dietetician.

După ziua de naştere

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, persoanele care încep să urmeze dietă după sărbătorirea zilei de naştere au mai multe şanse să ducă până la capăt regimul şi să obţină rezultatele dorite. Cercetătorii spun că „este mai puţin probabil să faci greşelile de anul trecut, deoarece te conformezi noului tu”. Un an adăugat vârstei înseamnă maturitate!

Cea mai bună zi: luni

Luni înseamnă un nou început de săptămână şi atunci eşti hotărâtă să începi dieta pe care o tot amâni de atâta timp. Orice zi de luni este o zi minunată pentru a începe din nou, pentru că există o motivaţie mai mare pentru a-ţi atinge obiectivele. În plus, dacă te-ai răsfăţat în weekend, cel mai probabil luni optezi pentru mâncare uşoară şi pe bază de legume şi fructe proaspete.

Cele mai nepotrivite zile pentru începerea dietei

După Anul Nou

De cele mai multe ori, dieta se regăseşte în obiectele noastre pentru anul următor. Dar, dacă nu ai făcut asta anul trecut, de ce să o faci acum? Este foarte greu să începi să ţii dietă imediat după Anul Nou. Gândeşte-te la prăjiturile şi mâncarea pe care le vei mânca în următoarea perioadă.

Când ai un proiect de terminat (la muncă)

Când ai acceptat să faci un proiect ştiai că acest lucru implică mai multe responsabilităţi la locul de muncă. Aşadar, acea perioadă nu este potrivită pentru a începe o dietă. Tu trebuie să mănânci alimente care-ţi dau energie, care te ajută să te concentrezi şi care trebuie să fie foarte sănătoase.

Zilele în care nu trebuie să începi să ţii dietă: vineri, sâmbătă, duminică

Cel mai des, în weekend faci excese, deoarece ai mai mult timp liber. Aşadar, este mai greu să rămâi la obiceiurile sănătoase din timpul săptămânii. De exemplu, nu o să stai sâmbătă dimineaţa să îţi prepari fulgii de ovăz cu lapte, ci o să preferi la micul dejun o cafea şi o brioşă sau un croissant.

Credit foto: www.today.com