Începe campania naţională de slăbit „România arde grăsimea‟. Participarea este gratuită!

1 shutterstock 770518765 jpg jpeg

Pentru că obezitatea este o problemă majoră de sănătate a lumii moderne, nutriţionistul Anca Alungulesei începe o campanie naţională de slăbit, cu ajutorul căreia îşi propune să topească multe kilograme. Iată ce presupune şi află până când se pot face înscrierile!

Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie, cu o experienţă de peste 10 ani în domeniul alimentaţiei sănătoase, cunoscută ca Profa de PsihoDietă, care poate fi văzută în fiecare zi de marţi la „Vorbeşte lumea‟, la Pro Tv, a pornit înscrierile pentru campania naţională de slăbit „România arde grăsimea‟, care se va derula între 3 ianuarie şi 11 martie, pe această platformă.  Înscrierile pentru participarea gratuită la campania naţională de slăbit, iniţiată de Anca Alungulesei se fac până pe 28 decembrie. 

„Apăsăm butonul de alarmă, dar şi pe acela de salvare! România este campioană la depozitele de grăsime. 50% din adulţii din România sunt supraponderali sau obezi. În plus, în majoritatea familiilor de la noi din ţară, există cineva care are probleme cu greutatea, probleme pe care nu reuşeşte să le rezolve. Dincolo de supărarea că al nostru corp nu arată ca în reviste, este multă frustare şi neputinţă ascunse în subconştient pe care, dacă nu le eliberăm, nu putem ajunge la rezultate în procesul de slăbire. Nu este o campanie de tip concurs, maraton sau o campanie cu miză financiară. Este o campanie de conştientizare, de activare pentru a trece la acţiune şi de pregătire a minţii şi a corpului pentru succesul in dietă prin puterea exemplului‟, declară Anca Alungulesei.

stanga
dreapta
1 anca alungulesei romania arde grasimea jpg jpeg
3 anca alungulesei 2 jpg jpeg

Dintre persoanele înscrise, vor fi alese 6 persoane, care vor beneficia de un program complet de slăbit. 

Cele 6 persoane ce vor fi selectate să intre în campania naţională de slăbit, difuzată în cadrul emisiunii „Vorbeşte lumea‟, în fiecare zi de marţi, vor primi întreg programul complex Psiho-Dietă, un plan alimentar personalizat, ghidaj psihologic, dar şi unul de tipul tips & tricks pe tot parcursul procesului de slăbire, 9 sesiuni de grup săptămânale şi o sesiune individuală cu terapeutul Anca Alungulesei, ce deţine un palmares impresionant de poveşti de luptă cu kilogramele, terminate cu succes.

„Persoanele selectate să intre în campanie îşi vor expune public parcursul şi rezultatele. Eu voi pune la bătaie benevol tot know-how-ul, implicarea şi pasiunea mea, iar aşteptarea mea de la participanţi este aceeaşi. Ei vor face parte dintr-un grup de susţinere atat al participantilor, cât şi al comunităţii online special create pentru campanie. Pe langă susţinerea mea, vor avea şi susţinerea colegilor de campanie. Energia grupului este senzaţională şi ajută la minimizarea momentelor de cădere şi maximizarea momentelor de reuşită personală”, spune Anca. 

Participanţii vor trece prin patru etape importante 

Participanţii la campania naţională de slăbit vor trece prin 4 faze: Faza de evaluare şi detoxifiere (2 săptămâni), Faza de ardere grăsimi (1 săptămână), Faza de vindecare a microbiotei intestinale (3 săptămâni) şi Faza de stabilizare a greutăţii (2 săptămâni).

„Încheierea programului nu va coincide neapărat cu atingerea obiectivului nutriţional, pentru că depinde foarte mult de surplusul cu care intră persoana în campanie. Aşa cum procesul de slăbire nu este matematică, nici rezultatele nu vor fi catalogate în funcţie de numărul de kilograme slăbite. Îmi doresc ca, în final, toţi participanţii să rămână cu o colecţie de lecţii valoroase pe care să o poată aplica în continuare, în viaţa de zi cu zi şi, totodată, să devină inspiraţie pentru toti cei de acasă care vor urmări campania‟, descrie Anca Alungulesei drumul pe care îl va parcurge alături de cele 6 persoane selectate să fie exemplul care va ajuta România „să ardă grăsimea‟.

Emoţiile, factori cheie în procesul de slăbire 

Mintea şi emoţiile sunt cele care blochează procesul de slabire, consideră Anca Alungulesei, care ştie din experienţa de peste 10 ani cu persoane cu probleme de greutate, că nu farfuria cu mâncare de dietă este esenţială în procesul de slăbire, ci gândurile şi sentimentele despre mâncare, corp şi kilograme, care se pot echilibra în cadrul Psiho-Dietei.

„Vreau să le ofer oamenilor o altă perspectivă a ceea ce înseamnă pentru minte şi pentru corp procesul de slăbire. Este atât de multă frustrare şi neputinţă în jurul acestui proces, încât cred cu adevărat că oamenii merită să afle şi să înţeleagă de ce nu apar rezultatele aşteptate de ei. Îmi propun ca în această campanie să vânez momentele de slăbiciune în care persoana mănâncă altceva decât are în planul alimentar şi să o ajut să înţeleagă că tocmai aceste momente pot fi transformate în oportunităţi de învăţare. Pentru mine, ca specialist, acestea sunt momentele cele mai valoroase, pentru că îmi oferă prilejul să pot interveni în proces cu instrumente personalizate nevoilor, dar şi situaţiei de criză. Iar persoana învaţă ce are de facut pe viitor. Slăbirea este ca un dans. Chiar dacă ai greşit pasul, nu înseamnă că dansul s-a încheiat. Te repliezi, înveţi, reintri în ritm şi nu te opreşti.‟, explică terapeutul Anca Alungulesei care încurajează românii să creadă că slăbitul este un proces condus de ei şi de mintea lor, nu invers.

Sursă foto: Shutterstock