Începe competiţia pentru trupul perfect! Prin Psiho-Dietă, în 10 săptămâni, 6 oameni vor scăpa de 200 kg

1 anca alungulesei romania arde grasimea jpg jpeg

Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie, a dat startul campaniei naţionale de slăbit „România arde grăsimea‟, în care 6 participanţi, cu poveşti diferite de viaţă, îşi propun să topească în total mai bine de 200 de kg, timp de 10 săptămâni.

Un medic rezident, un medic ORL, un fost militar şi sportiv de performanţă, o mamă activă, aflată în concediu de creştere copil, o studentă la facultatea de nutriţie şi o bucureşteancă ce lucrează la un depozit sunt cei care au intrat în lupta oficială cu kilogramele, cu ajutorul Psiho-Dietei şi al Ancăi Alungulesei, pentru a-şi recăpăta libertatea de mişcare, încrederea, sănătatea şi fericirea.

„În patru săptămâni de înscrieri, am peste 1000 de persoane dornice să găsească drumul cel mai eficient pentru a scăpa de kilogramele în plus. Am ales 6 tipologii diferite, cu blocaje diverse în procesele de slăbire, pentru a da un exemplu celor de acasă şi a ajuta cât mai multă lume să scape de povara kilogramelor în plus şi a traumelor generate de către acestea. Sunt multe kilograme pe care participanţii îşi doresc să le elimine, însă ideea nu este să obţinem la finalul campaniei această matematică, pentru că nu are nimeni cum să slăbească 40 de kg în 2 luni, ci să afle formula personală care să-i asigure fără efort, succesul în procesul de slăbire pe termen lung.

Scopul meu este să îi învăţ pe participanţi cum să îşi folosească creierul în dietă, la fel de mult cum uzitează de farfuria de mâncare şi de meniul zilei, dar şi să îi ajut să se deblocheze emoţional de acest nr. mare de kilograme. În drumul către kilogramele dorite, creierul trebuie să fie prezent, să învăţăm să-l folosim şi să-l avem aliat în ceea ce ne propunem, ca el să nu ajungă să ne saboteze obiectivul. Fiecare dintre noi este un TOT, nu putem cu alimentaţia să mergem în dreapta şi cu creierul în direcţia opusă‟, declară Anca Alungulesei la debutul campaniei naţionale de slăbit ale cărei rezultate pot fi urmărite în fiecare zi de marţi, în emisiunea „Vorbeşte lumea‟, de la Pro Tv.

„Dacă aş scăpa de kg în plus, m-aş simţi un om normal‟, spune un participant

„Simt furie, tristeţe, frustrare atunci când mă gândesc la felul în care am ajuns să arăt! Mănânc, plâng, mănânc, şi problema se agravează, deşi pe moment mă simt bine‟ sau „Îmi simt corpul ca o locuinţă neîngrijită în care niciodată nu invit pe nimeni din ruşinea de a nu vedea şi ceilalţi dezastrul de acolo. Dacă aş scăpa de kg în plus, m-aş simţi un om normal, fără acest ambalaj care mă încurcă şi mă ţine ascunsă‟ sau „Mi-e frică de boală, sunt supărat pe mine că nu mă mai pot mişca, că nu-mi pot ţine nepotul de mână, că nu pot dansa cu soţia, că nu mai găsesc cu ce să mă îmbrac, că obosesc numai la gândul că urmează să fac câţiva paşi, în condiţiile în care eu am fost sportiv de performanţă‟, acestea sunt doar câteva dintre mărturiile pline de amar pe care cei 6 participanţi la campania „România arde grăsimea‟ i le-au dat terapeutului în nutriţie Anca Alungulesei, înainte de a intra în programul Psiho-Dietă.

Ce presupune programul de slăbit

Drama fiecărui om care suferă de exces de kg este nebănuit de mare, la fel de mare este şi responsabilitatea mea de a-i ajuta să se pregătească pentru succes. Am început deja procesul de slăbit, cu prima şedinţă de Psiho-Dietă, urmează un ghidaj permanent din partea mea, meniuri personalizate, discuţii de deblocare, acceptare şi motivaţie, eliminarea convingerilor limitative despre mâncare, corp si kilograme şi multe încurajări de grup. Am ales să lucrez cu participanţii atat unu la unu, dar mai ales în grup, pentru că forţa, exemplul şi mobilizarea celor din jur motivează. Suntem deja un grup unit şi empatic, acesta este marele câştig, un grup în care nimeni nu se simte singur şi neînţeles, în care fiecare simte să-l susţină pe cel de lângă la greu, pentru că şi el a fost acolo şi ştie cum e‟, susţine terapeutul în nutriţie Anca Alungulesei, cu peste 10 ani de expertiză în domeniul alimentaţiei sănătoase.

Anca Alungulesei va da detalii despre fiecare concurent şi etapă din campania naţională de slăbit pe platforma: https://www.anca-alungulesei.ro/campania-romania-arde-grasimea/.

3 anca alungulesei 2 jpg jpeg

(Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie)



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg