Începe cura de imunizare!

Toamna este anotimpul care ne pune la dispoziţie, cu dărnicie, multe legume şi fructe proaspete, autohtone, care ne ajută organismul să se vitaminizeze, să-şi crească imunitatea în mod natural.
Astfel,el va face faţă cu bine provocărilor la care va fi supus în următoarea perioadă rece a anului (schimbări de temperatură,frig,ploi,atacul diferiţilor agenţi patogeni – virusuri,bacterii – în special asupra aparatului respirator).
Fructe,din belşug
Merele,perele,prunele,bogate în vitamine şi minerale,au efecte detoxifiante,de stimularea a imunităţii nespecifice a organismului,sunt tonice ale sistemului nervos.
Măceşele,fructe foarte bogate în vitamina C şi bioflavonoide,cresc puterea de apărare a organismului;totodată sunt o sursă excelentă de antioxidanţi.
Cătinareprezintă o sursă naturală de vitamine şi minerale,de substanţe antioxidante,cu rol deosebit de benefic în păstrarea sănătăţii fizice şi psihice a organismului;cresc rezistenţa organismului în faţa bolilor şi au acţiune tonică şi energizantă.
Gutuile,graţie compoziţiei deosebit de bogate în vitamine şi minerale (provitamina A,vitaminele B1,B2,B6,C,E,PP,calciu,fosfor,fier,sodiu,potasiu,sulf,cupru),în zaharuri,acizi organici,pectine,protide,tanin,mucilagii (mai ales în seminţe),au efecte deosebite de tonifiere şi vitaminizare a organismului.
Vezi AICI care sunt plantele de toamnă ce-ţi întăresc sistemul imunitar.































