Infecţiile, principala cauză care duce la apariţia cancerului

1 73652 original jpg jpeg

Unul din şase cancere, în total două milioane pe an în întreaga lume, sunt cauzate de infecţii care sunt tratabile sau evitabile, potrivit unei cercetări franceze.

O echipă de cercetători de la Centrul Internaţional de Cercetări Asupra Cancerului (CIRC) din Lyon,Franţa,a analizat incidenţa a 27 de tipuri de cancer în 184 de ţări şi a descoperit că există patru infecţii principale care provoacă apariţia acestor tumori.

Infecţiile cauzate de unele virusuri,bacterii şi paraziţi se numără printre cele mai importante cauze de cancer. Virusurile hepatitei B şi C,virusul papiloma uman (HPV) şi bacteria Helicobacter pylori s-au aflat la originea a 1,9 milioane de cazuri de cancer de col uterin,cancer intestinal şi cancer hepatic.

Autorul studiului,Martym Plummer,a subliniat că infecţiile cauzate de aceste bacterii şi virusuri pot fi prevenite,întrucât există deja vaccinuri pentru virusul hepatitei B şi virusul papiloma uman,iar bacteria Helicobacter pylori poate fi eliminată cu antibiotice.

În urma cercetării,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că la femei,cancerul de col uterin a reprezentat jumătate din totalul cancerelor de origine infecţioasă,în timp ce la bărbaţi,cancerele provocate de infecţii au afectat în special ficatul,stomacul şi colonul.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg