Îngraşă sau nu sucurile fără zahăr? Femeile şi bărbaţii experimentează efecte diferite

1 sucuri jpg jpeg

În ciuda faptului că sunt delicioase, sucurile dietetice nu şi-au câştigat o reputaţie tocmai bună. Îndulcitorii din compoziţia lor, precum aspartamul, au fost asociaţi cu apariţia durerilor de cap, cu kilogramele în plus, cu scăderea densităţii osoase sau cu dezvoltarea diabetului de tip II. Sunt sau nu adevărate aceste efecte? Un nou studiu realizat la Universitatea din California, San Francisco, răspunde la această întrebare.

Dacă ai o dietă cu conţinut scăzut de grăsimi şi carbohidraţi, faci exerciţii fizice, în mod regulat, ai înlocuit sucurile cu zahăr cu sucurile dietetice şi tot nu slăbeşti, trebuie să faci o schimbare! Nu în dietă şi nici în rutina de sport, ci o schimbare asupra consumului de sucuri dietetice. De ce?

Citeşte şi: Metode extreme de slăbit, pe care trebuie să le eviţi. Fac furori pe Internet, dar sunt de-a dreptul periculoase 

Studiul a inclus 74 de adulţi, toţi nefumători, care au avut o greutate stabilă, timp de trei luni. De asemenea, participanţii nu au avut antecedente cu privire la tulburările de alimentaţie şi nici probleme medicale. Grupul a fost împărţit în două categorii: jumătate din participanţi au primit băuturi cu îndulcitori, iar jumătate alte băuturi. Cercetătorii au stimulat apetitul, au evaluat nivelul de zahăr din sânge şi au umărit comportamentul participanţilor, la câteva ore după ce au consumat aceste băuturi. Ce au descoperit?  

Rezultatele au arătat că bărbaţii au avut tendinţa de a consuma aceeaşi cantitate de calorii, indiferent de tipul de băutură consumată. Dar femeile care au băut sucuri dietetice, înainte de masă, au consumat un număr mai mare de calorii. Asta pentru că femeile au experimentat o scădere a cantităţii de leptină, hormonul care înhibă pofta de mâncare.

De asemenea, un studiu realizat în anul 2015 a asociat consumul de băuturi dietetice cu creşterea grăsimii din jurul burţii. Studiul a fost realizat între anii 1979 şi 1988 şi a constatat că persoanele care au băut sucuri dietetice de trei ori pe zi au avut şanse mult mai mari să devină supraponderale.

Citeşte şi: Ectomorf, endomorf sau mezomorf? Cum îţi alegi dieta de slăbit în funcţie de forma corpului

Deoarece sucurile dietetice nu conţin calorii, receptorii de insulină ai organismului sunt păcăliţi să producă mai multă insulină. Acest lucru poate duce la creşterea tensiunii arteriale şi la creşterea în greutate, la risc crescut de diabet, boli de inimă şi accident vascular cerebral, se arată în studiu: „Persoanele cu obezitate ar trebui să evite complet sucurile dietetice timp de câteva săptămâni, pentru a vedea dacă acest lucru ajută la reducerea poftei de alimente bogate în calorii‟, a declarat Laura Schmidt, profesor la Universitatea din California, San Francisco.

Sursă foto: Shutterstock Recente

cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
Kanji jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg
Paste   shutterstock 1896795169 jpg
Culori  jpg
interviu angajare 365256740 jpg
florii 1 jpeg
depresie
scrie   carnetel  notepad ge237ef815 1280 jpg
Narcisist jpg
biblioteca Marocco shutterstock 741429292 jpg
1 insomnie jpg jpeg