Ingrediente pe care nu trebuie să le foloseşti în sendvişuri

1 65596 original jpg jpeg

Studii recente arată că jumătate din populaţia adultă mănâncă cel puţin un sendiş pe zi. Şi că ingredientele folosite afectează, în timp, sănătatea inimii.

 Mai mult sodiu,mai multe calorii 

Majoritatea celor care mănâncă sendvişuri folosesc ingrediente bogate în calorii şi în sare.  Practic,furnizează astfel organismului mult mai multă energie decât ar avea nevoie-şi mult mai mult sodiu. Nutriţioniştii arată că cei care mănâncă sendvişuri ingerează mai mult de 4.000-4.800 mg sodiu pe zi,ceea ce este dublu faţă de valorile recomandate de 2.300 mg pe zi.

Alimentele sărate cresc tensiunea arterială

Şi ce e rău în asta?,vei spune.  Ei bine,statisticile arată că 1,6 decese au loc anual,la nivel mondial,din cauza consumului excesiv de sodiu -furnizat,cu precădere,de alimentele sărate.

Cantităţile crescute de sodiu cresc presiunea sanguină,care este un factor de risc major în bolile cardiovasculare,putând duce inclusiv la stop cardiac şi la atac vascular cerebral.

Citeşte şi:

4 trucuri pentru a reduce nevoia de a mânca dulce

Beneficiile incredibile ale bananei

Alimente

care conţin sodiu în exces

O mulţime de alimente – în special mezeluri,dar şi brânzeturi şi semipreparate – conţin cantităţi mari de sodiu. Astfel,diferitele tipuri de salamuri,şunca presată,cârnaţii,crenvurştii,afumăturile pot să dăuneze dacă sunt consumaţi în cantităţi mari. În plus,alimentele procesate au conţinut mare de calorii – de aceea trebuie să fii atentă la porţiile consumate,

Care e soluţia?

Nu-ţi cumpăra sendvişuri de-a gata,ci prepară-ţi-le singură,folosind ingrediente sănătoase,nu foarte sărate şi nu foarte grase:poţi folosi folosi pastă de avocado sau pastă de tomate în loc de muştar (care este foarte sărat),piept de pui la grătar sau fiert în loc de clasicul salam,urdă combinată cu verdeţuri în loc de brânză tartinabilă din cutie şamd.