Insomnia creşte riscul de atac de cord

1 70074 original jpg jpeg

Pe lângă ochi umflaţi, cearcăne şi starea de oboseală, insomniile poate duce la apariţia unor probleme grave de sănătate, precum atacul de cord.

Persoanele care nu pot dormi noapte au un risc cu 30% mai mare de a face atac de cord,spre deosebire de cei care dorm în jur de 7-8 ore pe noapte. Mai mult,dacă te trezeşti obosită,din cauza faptului că nu te-ai odihnit cum trebuie pe timpul nopţii,ai un risc cu 27% mai mare de a suferi de atac de cord.

Aceste date sunt rezultatele unui studiu norvegian,care leagă problemele cardiovasculare de imposibilitatea de a te odihni noaptea.

Cum îţi poţi da seama dacă ai insomnii?

Poţi considera că suferi de insomnie atunci când,fie nu poţi adormi,fie adormi,dar te trezeşti în timpul nopţii,după care nu mai poţi adormi la loc. Un episod acut de insomnie poate dura câteva zile,în timp ce insomnia cronică poate dura o lună şi se poate întinde chiar pe o perioadă mai lungă,până la câţiva ani.

Pentru a putea trata această afecţiune este important să sesizezi din timp problemele legate de somn,înainte ca această afecţiune să devină o boală cronică.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg