Insomnia duce la creşterea tensiunii arteriale

1 71684 original jpg jpeg

Persoanele care nu se pot odihni suficient de bine pe timpul nopţii sunt predispuse la hipertensiune arterială, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii de la Centrul Henry Ford specializat pe tulburările de somn,din Detroit,Statele Unite,au constatat că riscul apariţiei hipertensiunii arteriale este mai mare in rândul oamenilor care suferă de insomnie,spre deosebire de cei care nu au probleme cu somnul.

Cauza hipertensiunii arteriale la insomniaci se datorează faptului că aceştia se trezesc de foarte multe ori pe parcursul noptii.

De asemenea,perioada mare în care aceştia trec de la starea de veghe la somnul deplin poate influenţa valoarea tensiunii arteriale.

Astfel,cercetătorii au ajuns la concluzia că,cu cât unei persoane îi ia mai mult timp să adoarma şi cu cât se trezeşte mai des în timpul nopţii,cu atât tensiunea arterial este mai mare.

La studiu au luat parte peste 5000 de persoane. O parte din voluntari sufereau de insomnia,în timp ce restul persoanelor aveau obiceiuri normale de somn.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg