Întrebări frecvente despre diete şi kilograme. Ce răspunde specialistul la: „Câte fructe pot mânca într-o zi?‟

1 dieta jpg jpeg

Vara a sosit şi mulţi îşi doresc să scape rapid de kilogramele în plus, pentru a arăta impecabil la plajă sau la piscină. Deşi pe Internet circulă multe diete, care promit rezultate imediate, specialiştii spun că este indicat să apelăm la un nutriţionist, pentru un plan personalizat. Până atunci, află răspunsul la cateva întrebări care au apărut, de-a lungul timpului în „lumea dietelor‟!

Irina Alionte, fondatoarea centrului de transformare corporală „Bodyshape‟, a inclus în cartea sa, „Bucuria de a fi în formă‟, informaţii utile şi bine documentate despre cum poţi avea un stil de viaţă sănătos, pe baza a trei piloni importanţi: antrenamente, alimentaţie şi atitudine: „În cei peste 5 ani în care am ajutat oamenii să ajungă la forma fizică dorită ne-am confruntat cu aceste întrebari elementare. Chiar dacă par banale, ele stau la baza oricărui proces de slăbire sănătos‟, subliniază Irina. Iată ce răspunde la cele mai frecvente întrebări ale persoanelor, care îşi doresc să slăbească!

 Am voie să mănânc mâncare gătită dacă vreau să slăbesc?

stanga
dreapta
3 irina alionte dieta jpg jpeg
4 lansare carte irina alionte bucuria de a fi in forma 21 jpg jpeg
5 irina alionte carte slabit jpg jpeg
2 irina alionte bodyshape transformation center 1 jpg jpeg

În principiu, vrei să eviţi mâncarea gătită care conţine făină şi diverse sosuri. Dacă vorbim despre legume preparate termic, sunt în regulă, nu este nevoie să mănânci doar legume raw, în starea naturală pentru a avea rezultate. Însă ai grijă să nu le prepari termic prea mult deoarece îşi vor pierde din nutrienţi. Nu confunda mâncarea gătită cu cea procesată.

Ce uleiuri pot folosi?

Pentru gătit, recomand uleiul de cocos, rezistă la temperaturi înalte şi organismul capătă energie. Pentru salată, recomandăm uleiul de măsline extravirgin şi presat la rece. Indiferent ce ulei alegem, e important să fie presat la rece. Dacă sunt rafinate, sunt procesate.

Câte fructe pot mânca într-o zi?

Dacă obiectivul tău e să slăbeşti sau să te defineşti (sau să obţii acel abdomen sculptat), limitează consumul la 1-2 porţii pe zi – în ziua cu antrenamentul. O porţie este cât căuşul palmei tale. Cel mai bun moment să consumi fructe este imediat după antrenament sau ca o gustare în timpul zilei. Dacă mănânci prea multe fructe, vei avea un aport prea mare de fructoză (de zahăr) în organism şi te poţi balona.

Pot mânca fructe uscate/deshidratate?

Îţi recomandăm să mănânci fructe doar în starea lor naturală, astfel aportul de fibre e la capacitate maximă, au apă şi este foarte uşor să controlezi porţia.
Am voie să mănânc mâncare gătită dacă vreau să slăbesc?

Am voie carne în perioada de detox?

Da, avem nevoie de o sursă de proteină chiar şi în perioada de detoxifiere. Alege carnea dintr-o sursă sigură, de casă, hrănită cu iarbă, pentru a limita aportul de toxine. În plus, atunci când e însoţită de multe legume verzi, realizăm un echilibru benefic între acid şi alcalin.

Când ar trebui să am ultima masă de seară?

Regula generală este să mănânci ultima dată cu minimum 2-3 ore înainte de culcare. Un program regulat de mese şi la ore fixe te va ajuta foarte mult să îţi cultivi o autodisciplină şi să eviţi mâncatul haotic, scrie Irina Alionte în cartea ei, Bucuria de a fi în formă.

Cartea are la bază poveştile de succes a mii de oameni care au cunoscut schimbarea în bine prin formula Bodyshape Transformation Center, centrul unde peste 2500 de oameni au slăbit 6000 de kilograme, respectiv 30.000 de centimentri din circumferinţă, prin metoda complexă pe care Irina Alionte şi echipa Bodyshape au implementat-o în România în ultimii ani.

Sursă foto: Shutterstock