Laringita tratament. Ce măsuri să iei pentru a o trata eficient

1 73171 original jpg jpeg

Laringita tratament. Te chinuie tusea şi răguşeala, într-un cuvânt laringita? De vină poate fi o infecţie, o iritare a corzilor vocale, o sinuzită sau o alergie. Chiar şi vorbirea excesivă, fumatul sau expunerea la noxe pot da aceste neplăceri, mai uşor de alungat prin metodele de mai jos.

Laringita tratament - Încearcă să eviţi…

…condimentele,nucile,seminţele uscate sau mâncărurile acide care accentueze disconfortul şi inflamaţia gâtului;

…ridicarea tonalităţii vocii sau vorbitul excesiv,deoarece creează leziuni care se vor resimti şi după tratarea afecţiunii;

…băuturile carbogazoase şi cele bazate pe cafeină,pentru că deshidratează organismul şi produc iritaţii în zona laringelui;

fumatul şi consumul de alcool.

…alimentele prea fierbinţi sau  prea reci. Ele inflamează mai mult zona afectată.

Aşa scapi de tuse şi răguşeală!

În perioada aceasta,îţi sunt de ajutor alimentele moi,lichide,călduţe,inhalaţiile cu uleiuri esenţiale de eucalipt,cimbru,mentă,fenicul,muguri de plop şi aplicarea de căldură locală în jurul gâtului pentru a calma şi diminua disconfortul.

De asemenea,din tratamentul laringitei n-ar trebui să-ţi lipsească aerosolii cu antibiotice natural (eucalipt sau ulei esenţial de lavandă),antiinflamatoriile sau de antibioticele naturale (uleiul esenţial de cuişoare) şi ceaiurile,care hidratează zona inflamată.

Laringita tratament - Cele mai bune ceaiuri contra răguşelii şi a tusei

„Consumul de lichide,îngrijirea igienei personale,evitarea tutunului şi a fumatului pasiv reduc riscul apariţiei infecţiilor respiratorii şi previn laringita”,a explicat dr. Carmen Nonn,medic specialist în medicina complementară,Laboratoarele Fares Bio Vital. Acelaşi medic îţi recomandă cele mai eficiente ceaiuri pentru tratarea laringitei:

- Laringita tratament - Ceaiul de muşeţel-antiinflamator,antiseptic,emoilent,cicatrizant. O linguriţă de plantă la o cană de apă este de ajuns pentru a face o infuzie puternică şi eficientă,pe care o bei de două ori pe zi.

-Ceaiul de cimbru sau de cimbrişor -calmant,antiviral,antiseptic,expectorant,cicatrizant. Pentru infuzie,ai nevoie de o linguriţă de plantă la o cană de apă caldă. Pentru un efect rapid,ai nevoie de două căni de ceai pe zi.

- Laringita tratament - Ceaiul din frunze de pătlagină-bactericid,hemostatic,cicatrizant,antiinflamator,antiseptic. O poţi folosi atât ca gargară,cât şi ca infuzie dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu apă clocotită. Încearcă şi siropul de pătlagină clasic sau cu miere şi propolis,luat timp de maximum două săptămâni,de trei sau de patru ori pe zi,cu 30 de minute înainte de masă.

Consultă medicul...

...dacă observi că,după 3-4 zile de tratament pe bază de plante tusea,iritaţia pe care o simţi în zona gâtului şi răguşeala nu dau semne să dispară,ba chiar laringita a degenerat în accese de sufocare şi de tuse care-ţi perturbă somnul de noapte. Dacă infecţia care stă la baza laringitei nu este tratată în timp util:

-se poate extinde la nivelul sistemului respirator,evoluând către insuficienţă respiratorie,sau la alte organe;

-imunitatea organismului va scădea treptat,devenind vulnerabil şi predispus altor boli cum sunt bronşita,otita,sinuzita,  bronhopneumonia  sau meningita.

Laringita tratament - Atenţie!

Ignoranţa sau automedicaţia cronicizează afecţiunea,de aceea tusea şi răguşeala persistă vreme îndelungată.

Articol realizat cu sprijinul dr. Carmen Nonn,medic specialist în medicină complementară la Laboratoarele Fares Bio Vital