Leacurile bunicii. 12 trucuri la care să apelezi în caz de urgenţă

leacurile bunicii jpeg

Leacurile bunicii? Minunate. Nu costă nimic şi te ­scapă de aproape orice durere. Iată o selecţie din „trusa” ei de urgenţe estivale.

Bunicile nu cunosc cele mai noi medicamente,dar au mereu la îndemână leacuri eficiente,pe care le iau din... cămară. Aşa găsesc ele soluţii ­pentru orice tip de durere. Leacurile bunicii nu prea dau greş,iar unele dintre ele sunt vechi de generaţii întregi.

Leacurile bunicii pentru picioare umflate

1. Când ţi s-au umflat picioarele după o zi obositoare sau pentru că e prea cald,poţi să te refaci rapid folosind rădăcina de brusture.Lasă la infuzat în 400 ml de apă o mână de plantă mărunţită,timp de 10 minute,şi fă-ţi o baie la picioare timp de un sfert de oră. 2. Scapă de umflături!Amestecă o lingură de scorţişoară cu două linguri de miere şi foloseşte preparatul ca unguent,pe care să-l aplici de trei ori pe zi pe micile umflături cauzate de insecte.

Leacuri pentru alergii

Pune opt felii de ghimbir proaspăt într-o jumătate de litru de apă fierbinte şi lasă-l la infuzat 10 minute. Bea patru ceşti de ceai pe zi.

4. Leacurile bunicii vin de hac şi alergiilor. E atât de supărător să fii alergică la polen,să strănuţi întruna  şi ­să-ţi lăcrimeze ochii! Dar ştiai că dacă respiri pe gură şi expiri pe nas alergia devine mai uşor de suportat?

Leacurile bunicii pentru zgârieturi

Dacă tăietura sângerează şi nu ai alcool sanitar să o dezinfectezi,o poţi face cu suc de lămâie. Lămâia nu e doar un bun dezinfectant,dar are şi capacitatea de a opri foarte repede sângerările.

Ia câteva ­cuişoare şi mestecă-le cât de mult poţi. Răul de stomac va dispărea şi,în plus,cuişoarele îţi vor lăsa un gust plăcut şi o respiraţie proaspătă.

Leacuri pentru înţepături de albină

7. Te-a înţepat o albină?Durerea e insuportabilă,dar o poţi diminua cu uşurinţă folosind leacurile bunicii! Amestecă trei linguriţe de bicarbonat cu o linguriţă de apă călduţă. Aplică amestecul pe zona afectată de înţepătură şi lasă-l să acţioneze câteva minute.

8. Pentru tratarea unei arsuri superficiale,poţi prepara o cataplasmă naturală care să ajute la cicatrizarea rănii.Amestecă spanac fiert şi răcit cu ulei de măsline şi pune totul într-un tifon. Aşază pasta obţinută pe arsură şi las-o să acţioneze mai multe ore.

Leacurile bunicii pentru febră musculară

Prepară-ţi o loţiune naturistă şi revigorantă dintr-un căţel de usturoi şi 3 linguri de ulei camforat. Masează zona dureroasă şi completează tot procesul de vindecare cu o cataplasmă de argilă verde,dacă e nevoie.

100 g plantă se pun într-un litru de apă fierbinte,timp de un sfert de oră. Foloseşte decoctul pentru o baie de 20 de minute.

Leacuri pentru tuse

Pune un pumn de seminţe de in măcinate într-o ceaşcă de apă caldă. Amestecă până obţii o pastă pe care o aplici pe locul dureros de două ori pe zi,timp de cinci zile.

Pune 20 g de flori uscate într-un litru de apă fierbinte timp de 10 minute şi bea o cană înainte de culcare. Şi să nu crezi că leacul va rămâne fără efect,pentru că,e clar,bunicile ştiu tot!Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg