Mănânci în faţa calculatorului? Iată la ce te expui!

1 67210 original jpg jpeg

Multe persoane aleg să ia masa de prânz în faţa calculatorului pentru că au foarte multă treabă la serviciu, însă acest obicei este extrem de nesănătos.

Mâncatul în faţa monitorului îţi poate afecta atât silueta,cât şi sănătatea. Dacă în timp ce mănânci,încerci să mai rezolvi şi din sarcinile de birou,te poţi alege cu spasme musculare şi cu dureri de spate,din cauză că nu adopţi o poziţie corectă a corpului.

Te poţi confrunta cu infecţii sau alergii

Pe lângă aceste neplăceri,studiile arată că persoanele care iau masa în faţa calculatorului se pot confrunta şi cu alte probleme de sănătate mai serioase.

Pe tastatură şi pe mouse există de 400 de ori mai multe bacterii decât într-o baie,potrivit specialiştilor. Din această cauză,există un risc mai mare să suferi de infecţii sau de alergii,întrucât bacteriile de pe tastatură sau mouse ajung imediat pe palme şi,implicit,în organism,odată cu alimentele consumate.

Ai un risc mai mare de a suferi de Parkinson sau Alzheimer

Efectele nocive ale mâncatului în faţa calculatorului nu se opresc aici. Câmpul electromagnetic generat de computerul tău distruge strucurile moleculare ale alimentelor,transformându-le în mâncăruri nesănătoase. Astfel,acestea îşi pierd proprietăţile nutritive şi cresc riscul apariţiei bolii Alzheimer sau a Parkinsonului.

Te poţi îmbolnăvi de afecţiuni cardiace

Nu în ultimul rând,persoanele care mănâncă în timp ce lucrează se pot confrunta şi cu obezitate,diabet sau boli cardiace,din cauză că mănâncă mai mult,fără să conştientizeze acest lucru.Pentru a preveni apariţia acestor probleme de sănătate,cel mai bine este să iei masa într-un loc departe de calculator şi în timp ce mănânci să eviţi să răspunzi la mesaje şi email-uri de pe telefon,fiindcă şi acest dispozitiv este o «gazdă» perfectă pentru bacteriile care dăunează organismului.