Mesteci gumă? Iată cum te poate afecta!

1 65208 original jpg jpeg

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff din Anglia au studiat modul în care acţionează guma de mestecat asupra creierului. Aceştia au ajuns la concluzia că poate afecta memoria.

Mişcarea implicată în mestecare împiedică abiltiatea creierului de a memora liste seriale. Mişcările continue ne distrag atenţia şi astfel ne afectează memoria pe termen scurt.

Voluntarii care au luat parte la studiu au fost împărţiţi în două grupuri. Cei care au mestecat gumă în timp ce se uitau pe nişte liste cu numere şi litere şi-au reamintit mai greu conţinutul,spre deosebire de cei care erau concentraţi doar la ceea ce citeau.

Studiul pune sub semnul întrebării rezultatele obţinute în cadrul altor cercetătări potrivit cărora guma de mestecat,în special cea aromată,îmbunătăţeşte performanţele creierului.

Cu toate că anterior se credea că guma de mestecat îmbunătăţeşte concentrarea prin mărirea fluxului sangvin de la nivelul creierului,cercetătorii susţin acum că mestecatul gumei poate interfera cu procesul care este în mod normal folosit pentru memorarea conţinutului verbal.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg