Mişcarea şi legumele te protejează de cancer

1 70549 original jpg jpeg

Ai un job în care eşti nevoită să stai mai mult de şase ore pe scaun? E cazul să faci o schimbare în stilul tău de viaţă! După job, câteva minute de mişcare scad riscul de deces, spun specialiştii.

Stai mai mult de şase ore pe zi de stat pe scaun? Acest lucru scade imunitatea şi creşte riscul de deces,spun specialiştii americani în "American Journal of Epidemiology". Soluţia?

Ridicându-te de pe scaun şi plimbându-te câteva minute vei stimula circulaţia sângelui. Studiul mai arată că femeile care stau pe scaun mai mult de cinci ore pe zi prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire decât bărbaţii. Acesta este cu 37% mai mare faţă de cei care stau jos mai mult de trei ore pe zi.

În ceea ce priveşte nevoia zilnică de mişcare,specialiştii ne mai informează că cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi scad cu mult riscul de îmbolnăvire.De aceea,după încheierea programului de lucru este recomandat să încerci să faci câteva exerciţii de mişcare sau să faci o mică plimbare în parc,pe bulevard…

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 69.776 de femei şi 53.440 de bărbaţi şi a durat 13 ani.

Iată ce legume te protejează de cancer!

Varzaeste considerată aproape un panaceu,pentru că ajută la vindecarea unui număr impresionant de afecţiuni. Specialiştii afirmă că riscul de cancer poate fi redus,în mare măsură,prin consumul abundent şi constant de varză crudă. Conţinutul crescut de antioxidanţi din seva acestei legume luptă împotriva radicalilor liberi (în număr mare,aceştia afectează celulele şi favorizează apariţia tumorilor canceroase).

Morcovii conţin betacaroten. Acesta transformă substanţele canceroase,ajunse în organism din mediul extern,în substanţe mai puţin nocive,uşor de eliminat.

Roşiileau licopen (un puternic antioxidant). Această substanţă te protejează împotriva bolilor de inimă şi de cancer. Vitaminele care se găsesc în roşii (K,C,A) sunt utile pentru o bună ­funcţionare a ficatului,cât şi pentru prevenirea hemoragiilor.

Usturoiuleste o sursă importantă de antioxidanţi. Mai mult,usturoiul ţin guturaiul departe. Este de preferat să îl consumi crud. Prin preparare termică se pierd din calităţile nutritive.

Afineleconţin vitaminele C şi E protejează împotriva bolilor degenerative şi a cancerului de colon. În plus,scade riscul de atacuri cardiace şi de diabet.Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg