Mituri şi adevăruri despre ciocolată

1 73332 original jpg jpeg

De-a lungul timpul au apărut o mulţime de mituri si adevaruri despre ciocolată, însă nu toate sunt adevărate. Iată lista celor care au fost demontate de către specialişti.

Îngraşă sau nu ciocolată?

Dacă este consumată cu moderaţie,ciocolata nu favorizează excesul de greutate sau obezitatea,mai ales dacă se optează pentru o dietă care echilibrează energia dobândită şi consumul energetic al organismului.

Ciocolata favorizează apariţia acneei?

Experţii în nutriţie afirmă că acneea are drept cauză fundamentală factori hormonali,proprii adolescenţei,sau de tip genetic. Nu s-a dovedit ştiinţific o relaţie între apariţia coşurilor şi consumul de ciocolată.

Ciocolata provoacă apariţia cariilor?

Deşi consumul de alimente şi băuturi care conţin zaharuri este asociat,în general,cu apariţia cariilor,această relaţie nu este directă,pentru că intervin alţi factori precum textura alimentelor şi aderenţa. O bună igienă bucală poate preveni apariţia cariilor.

Ciocolata generează dependenţă?

Nu s-a putut demonstra ştiinţific că ar provoca un consum compulsiv. De fapt,pentru a se produce fenomenul de dependenţă faţă de ciocolată,ar trebui să se consume cantităţi imense zilnic.

Ciocolata ridică nivelul colesterolului?

Grăsimile din ciocolată provin din untul de cacao,acid gras saturat care,spre deosebire de alţi acizi,nu ridică nivelul colesterolului din sânge. De fapt,potrivit unor studii,consumul de ciocolată contribuie la menţinerea nivelului "colesterolului bun".

Sursa:Agerpres.