Moduri simple prin care poţi preveni cancerul

1 73618 original jpg jpeg

Una dintre cele mai agresive boli, cancerul, poate fi prevenită printr-un stil de viaţă şi un regim alimentar sănătoase. De aceea, ţi-am pregătit o listă cu cele mai simple moduri prin care poţi ţine la distanţă această maladie.

Nu mai consuma băuturi care au zahăr

Nu doar că astfel de băuturi duc la obezitate şi la diabet,dar favorizează riscul de cancer endometrial. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota,SUA,femeile care consumă cantităţi mari de băuturi cu zahăr au cu 87 % mai multe riscuri de a face cancer.

Mănâncă alimente bogate în amidon rezistent

Amidonul rezistent,care se găseşte în produsele alimentare,precumbananeleverzi,fulgii de ovăz şi fasolea albă,reduce riscul de cancer de colon,mai ales dacă obişnuieşti să consumi carne roşie.

Citeşte şi:Vrei să slăbeşti? Descoperă uimitoarele beneficii ale supei de broccoli

Fă mişcare şi stai cât mai puţin pe scaun

Noile studii arată că persoanele care petrec cea mai mare parte a zilei stând pe scaunau un risc cu 24% mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de colon şi endometrial decât cele care stau mai mult în picioare. Alte cercetări arată că persoanele care petrec mult timp în faţa televizorului au mai mari riscuri să sufere de cancer de colon decât cei care nu prea se uită la televizor.

Găteşte broccoli la aburi

Bucheţele de broccoli sunt super-alimente pe care ar trebui să le consumi frecvent. Dar,ţine cont că,potrivit unui studiu realizat în 2008 de cercetătorii italieni,această legumă îşi păstrează toate substanţele nutritive dacă este gătită la aburi decât dacă este fiartă sau prăjită.

Stai la soare 15 minute în fiecare zi

Aproape 90% din vitamina D de care organismul are nevoie vine direct de la lumina soarelui,nu din alimente sau suplimente. Studiile au arătat că o deficienţă de vitamina D poate reduce comunicarea dintre celule,permiţându-le celor canceroase să se răspândească. Persoanele care au lipsă de vitamina D au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer,inclusiv cancer de sân,de colon,de prostată şi de stomac. Dar,evită expunerea excesivă,pentru că poţi face cancer de piele-ai nevoie doar de câteva minute pe zi,pentru a-ţi lua doza necesară de vitamina D.

Citeşte şi:Ce rişti dacă nu stai zilnic câteva minute la soare