Morcovii ar putea dăuna organismului

1 68196 original jpg jpeg

Un consum ridicat de alimente care conţin betacaroten ar putea pune în pericol sănătatea organismului, potrivit unui studiu realizat recent.

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Ohio susţin că au descoperit o potenţial periculoasă “parte întunecată” a pigmenţilor ce se află în morcovi.

Ei au ajuns la concluzia căîn situaţia în care organismul absoarbe prea mult din betacarotenul ce se găseşte în principal în morcovi,ar putea împiedica vitamina A să se absoarbă în corp.

Se ştie că vitamina A este esenţială pentru menţinerea sănătăţii ochilor,oaselor şi pielii,precum şi pentru sistemul imunitar şi metabolism.

Însă,în cazul în care absorbţia vitaminei A este blocată,acest lucru ar putea conduce la o serie de boli,precum cancerul pulmonar.

Principalele surse de caroten se găsesc în fructele şi legumele de culoare portocalie (caise,piersici,mango,morcovi,roşii,ardei) sau în cele de culoare verde (spanac).



Recente

Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg