Morcovii ar putea dăuna organismului

Un consum ridicat de alimente care conţin betacaroten ar putea pune în pericol sănătatea organismului, potrivit unui studiu realizat recent.
Cercetătorii de la Universitatea de stat din Ohio susţin că au descoperit o potenţial periculoasă “parte întunecată” a pigmenţilor ce se află în morcovi.
Ei au ajuns la concluzia căîn situaţia în care organismul absoarbe prea mult din betacarotenul ce se găseşte în principal în morcovi,ar putea împiedica vitamina A să se absoarbă în corp.
Se ştie că vitamina A este esenţială pentru menţinerea sănătăţii ochilor,oaselor şi pielii,precum şi pentru sistemul imunitar şi metabolism.
Însă,în cazul în care absorbţia vitaminei A este blocată,acest lucru ar putea conduce la o serie de boli,precum cancerul pulmonar.
Principalele surse de caroten se găsesc în fructele şi legumele de culoare portocalie (caise,piersici,mango,morcovi,roşii,ardei) sau în cele de culoare verde (spanac).