Motivul secret pentru care oamenii întârzie mereu

1 69159 original jpg jpeg

Te duci la o întâlnire şi faci tot posibilul pentru a nu întârzia? Sau întârzii de cele mai multe ori? Ştii cine este responsabil pentru asta? Sigur nu persoana care a propus ora pentru întâlnire.

Există câteva lucruri mai omniprezente decât ”Întârzii!” care este deja o expresie veche. În timp ce toată lumea este ocupată şi care de cele mai multe ori întârzie,trebuie să ne concentrăm pe întârzierile recurente,fie că este vorba de cinci minute sau de 30. În plus,astfel ajungem să înţelegem că ceea ce spune persoana care a întârziat poate ascunde atitudini sau motivaţii inconştiente. De aceea,întelegem că întârzierea este semnificativă,mai ales atunci când este obişnuită sau apare în mod constant într-o relaţie.

Ce s-ar putea comunica prin întârziere:

Dinamica puterii influenţează profund managementul timpului. Această influenţă este adesea experienţa în ceea ce priveşte dominarea şi supunerea. Totodată,întârzierea face parte dintr-un dialog de împingere şi tragere. Ea exprimă în mod pasiv resentimente cu privire la aşteptările celorlalţi şi furie cu privire la transmiterea cerinţelor externe. În plus,de multe ori apare sfidarea,care devine o sursă de nesiguranţă şi de stres.Punctualitatea este ceva de consideraţie pentru ceilalţi. Este un semn de bune maniere,uneori deferenţă şi,uneori pur şi simplu dorinţa de a coopera. Aceasta nu trebuie să implice o diferenţă de statut. Ea apare din perspectivă,amabilitate şi transparenţă cu privire la auto-afirmare. În plus,este o necesitate socială. Odată ce ai stabilit o oră pentru ceva,nu mai este o ocazie pentru o declaraţie cu privire la autonomie,sau locul de aerisire a necazurilor şi resentimentelor din trecut.

Expresia „Întârzii!”:

Expresia „Întârzii!” exprimă lipsă de respect sau implică alte priorităţi. Nimănui nu-i place să aştepte pe cineva,întrebându-se dacă o face din ambiţie sau dacă a fost o glumă. Întârzierea este semnificativă,deoarece dezvăluie un conflict intern care variază în funcţie de persoană. În plus,terapia este un spaţiu sigur pentru a examina toate tipurile de conflicte,în special cele care sunt în afară de conştientizare.

În cazul în care întârzierea este o problemă pentru tine,încearcă următorul experiment:Alege o zi şi stabileşti să te întâlneşti cu cineva şi vei ajunge cu 5 minute mai devreme. Vezi cum te face să te simţi acele minute. Nu numai că te vei simţi mai puternică,dar o să te simţi mai bine,mai uşurată.

La fel de mult ca şi întârzierea care poate nega semnificaţia ei,ea are de obicei şi un sens psihologic. În plus,a fi punctual te face să te simţi mai bine. De aceea,rareori,lupta pentru putere şi atingerea obiectivelor,îţi consumă energia pe care ai putea-o folosi în altceva.



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg