Muzica te ajută să scapi de boli

1 53691 original jpg jpeg

Ştiai că poţi scăpa de stres şi de depresie cu ajutorul muzicii? Meloterapia te poate ajuta, de asemenea, să te concentrezi mai bine.

Fie că eşti acasă sau la birou,muzica te poate ajuta să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit. Totodată,te poate ajuta să te concentrezi mai bine şi stimulează memoria.

Muzica ajută psihicul să se destindă,deoarece este în concordanţă cu ritmul tău biologic. Specialiştii explică această influenţă benefică a muzicii prin faptul că organismul funcţionează asemenea unei orchestre.

Astfel,dacă bătăile inimii şi vibraţiile celulelor sunt tulburate de un stil de viaţă  rapid şi agresiv,atunci ritmul interior este perturbat. De aceea,apar stări de nervozitate şi de nelinişte.

Muzica,stimul pentru creier

Muzica cu un ritm puternic,precum rock-ul,este potrivită persoanelor energice,pentru că le ajută să se concentreze şi le induce o stare de bine. Pe de altă aprte,persoanelor calme li se potriveşte o muzică lentă,care le aduce calmul şi o dispoziţie bună.

Muzica schimbă starea de spirit

Cu ajutorul melodiilor îţi poţi schimba şi starea de spirit. Dacă asculţi o melodie tristă,iar starea ta de spirit nu este una tocmai plăcută,îţi poate adânci depresia. În schimb,dacă o persoană tristă ascultă o melodie veselă,starea ei pshihică se va îmbunătăţi.Iar nivelul de optimism al persoanei care ascultă o melodie pozitivă creşte.

Meloterapia scade tensiunea

Potrivit unor cercetări recente,muzicaare şi alte beneficii pentru sănătate:scade tensiunea arterială,reduce riscul de accident vascular cerebral şi ajută chiar şi la creşterea imunităţii.