Numeroasele beneficii ale fasolei roşii
Fasolea, indiferent de culoare, este o legumă foarte sănătosă şi bogată în substanţe nutritive. Însă fasolea roşie este recomandată spre consum datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi. Iată de ce este bine să mănânci fasole roşie măcar o dată sau de două ori pe săptămână:
Previne şi ţine sub control diabetul
Studiile recente arată că fasolea roşie este foarte bună pentru menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, indicele scăzut pe care-l are fasolea roşie previne riscul de diabet. Aşadar, include fasolea roşie în alimentaţie măcar o dată de săptămână.
Reduce nivelul de colesterol rău
Boabele de fasole pot contribui, de asemenea, la reducerea colesterolului. Un studiu recent a arătat că prin consumul de fasole roşie cel puţin o dată pe lună poate reduce nivelul colesterolului LDL. Boabele de fasole conţin un procent mare de conţinut solubil care este folosit pentru a creşte producţia de suc biliar.
Previne afecţiunile cardiovasculare
Sute de oameni suferă de diferite boli de inimă din cauza stilului de viaţă agitat şi sedentarismului, dar fasolea roşie este cunoscută pentru capacitatea pe care o are în prevenirea bolilor cardiovasculare. Substanţele nutritive pe care le conţine reduc inflamaţia în organism, care, la rândul său, previn bolile cardiace.
Îmbunătăţeşte sănătatea creierului
Fasolea roşie este foarte bogată în vitamina B1, care este esenţial pentru buna funcţionare a creierului. De asemenea, se spune că vitamina B1 reduce riscul de demenţă şi boala Alzheimer.
Accelerează procesul de pierdere în greutate
Se pare că fasolea roşie poate fi ingredientul de bază din dieta femeilor. Fasolea roşie conţine o substanţă numită inhibator de alfa-amilază, care ajută la reglarea depozitelor de grăsime din organism. Aceasta împiedică defalcarea amidonului în organism şi, prin urmare, conduce la o pierdere eficientă în greutate. În plus, boabele de fasole roşie sunt bogate în fibre. Ştim că alimentele care conţin fibre sunt necesare în dietă atunci când vrei să slăbeşti. Include şi tu fasolea verde în alimentaţie.
Este sursă de proteine
Pentru majoritatea vegetarienilor, o bună sursă de proteine este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Fasolea roşie poate fi un substituent foarte bun pentru carne şi care ar trebui incluse în dieta vegetariană.