Oamenii vor trăi 1.000 de ani!

1 68972 original jpg jpeg

Îţi vine să crezi sau nu, dar prima persoană care va trăi 150 de ani s-a născut deja, iar peste două decenii se va naşte şi primul om care va trăi 1000 de ani.

Specialiştii în gerontologie spun că până în 2030 vor fi în lume peste un milion de centenari,pentru că atunci bătrâneţea “se va vindeca”.

Prima persoană care va trăi 150 de ani s-a născut deja,iar peste două decenii se va naşte şi primul om care va atinge vârsta de 1.000 de ani”,a afirmat omul de ştiinţă britanic Audrey De Grey,citat de “The Daily Mail”.

Acesta şi colegii lui ne asigură că,în 25 de ani,ştiinţa va putea “vindeca” bătrâneţea. Într-un viitor nu foarte însepărtat,oamenii vor merge la medic pentru întreţinere bazată,mai ales,pe terapii genetice sau cu celulule stem,tratamente pentru stimularea imunităţii şi alte proceduri medicale avansate care,atunci când vor fi posibile,vor face ca speranţa de viaţă să crească,în medie,cu trei luni pentru fiecare an. Motiv pentru care,după calculele cercetătorilor britanici,în 2030,vor fi în lume peste un million de centenari.

„Scopul nostru nu este să ţinem oamenii în viaţă,într-o stare de sănătate precară. Noi vrem să prevenim apariţia bolilor ca rezultat al bătrâneţii. Tratamentul cu celule stem este o parte importantă a procesului. El este conceput să oprească moartea celulelor şi se practică deja la nivel experimental", a mai spus doctorul în gerontologie, Audrey De Grey.

În prezent, se lucrează cu mai multe universităţi americane pentru a fi identificate, la alte specii, anumite enzime capabile „să vindece" celulele umane atinse de trecerea anilor. Aşadar,să ne gândim serios la tinereţe fără bătrâneţe?