Obezitatea creşte riscul mortalităţii

1 65813 original jpg jpeg

Obezitatea şi supraponderabilitatea afectează, în România, 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Obezitatea,alături de subalimentaţie,sex neprotejat,alcoolism,igienă deficitară şi hipertensiune,cresc riscul de îmbolnăvire şi,implicit,rata mortalităţii."În România, obezitatea înregistrează o creştere alarmantă atât a numărului de cazuri, cât şi a severităţii lor. Cele mai eficiente tratamente sunt cele chirurgicale, cu o rata de succes de peste 90%.

Obezitatea în rândul copiilor este des întâlnită, la vârste din ce în ce mai fragede şi cu excese ponderale de două, trei şi chiar patru ori greutatea normală a copilului",a declarat dr. Rubin Munteanu,medic primar chirurgie generală şi competenţă în chirurgia laparoscopică la Regina Maria.

Obezitatea este responsabilă de apariţia unor boli precum hipertensiune arterială,insuficienţă cardiacă,tulburări respiratorii,diabet zaharat,steatoza hepatică nonalcoolică,creşterea riscului de infarct miocardic,cancer,dar şi tulburări de fertilitate la femei şi de potenţă sexuală la bărbaţi.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg