Obiceiuri matinale care te menţin în formă

1 79213 original jpg jpeg

Ştim că sportul este foarte important pentru pierderea în greutate şi, implicit, menţinerea în formă, însă poţi slăbi şi prin alte moduri. Există câteva obiceiuri de dimineaţă care te vor ajuta să ajungi la greutatea dorită, dar şi să ai mai multă energie pentru întreaga zi.

Obiceiurile de dimineaţă te ajută să slăbeşti sunt următoarele:

Fă un duş cu apă călduţă

Chiar dacă nu-ţi place apa rece, ar trebui să optezi pentru astfel de duşuri. Apa călduţă spre rece stimulează metabolismul şi accelerează procesul de pierdere în greutate. În plus, creşte nivelul de energie. Oamenii cred că apa rece le face rău, dar nu este adevărat. Chiar are beneficii asupra sănătăţii.

Mănâncă zilnic micul dejun

Urmează zilnic zicala, ”Mănâncă la micul dejun ca un rege”. Experţii spun că persoanele care nu mănâncă micul dejun sunt predispuşi să se îngraşe, deoarece este încetinit metabolismul şi grăsimile se depozitează. Încearcă să mănânci un ou, un iaurt, o cană cu lapte, o banană, avocado etc. Alege alimente uşoare şi sănătoase.

Hidratează-te

Dacă ai obiceiul de a bea apă dimineaţa, să continui să o faci. Apa nu numai că te ajută să te menţii în formă şi să slăbeşti, ci ea previne dezvoltarea diferitelor boli. Aşadar, încearcă să bei zilnic cel puţin 2 litri de apă  (8 pahare). Lipsa apei din organism favorizează creşterea în greutate, deoarece corpul nu reuşeşte să elimine toxinele şi excesul de calorii.

Nu te ascunde de soare

Ştim cu toţii că soarele este cea mai mare sursă de vitamina D. Aşadar, când te trezeşti dimineaţa dă perdeaua la o parte şi lasă razele soarelui să intre în camera ta. Astfel, organismul va absorbi vitamina D. Această vitamină este necesară pentru stabilitatea emoţională, îndeplinirea funcţiilor organelor şi îmbunătăţirea stării de dispoziţie. Soarele este cel care te ajută să ai mai multă energie şi să obţii motivaţie.