Obiceiuri "rele", benefice pentru sănătatea ta

Există câteva obiceiuri care, deşi, sunt considerate a fi rele, aduc beneficii asupra organismului Iată câteva dintre acestea.
Lactatele,cu sau fără grăsimi?Dacă,în sfârşit,te-ai obişnuit să consumi doar lactate sărace în grăsimi,iată ce au descoperit cercetătorii de la Universitatea Harvard. În urma unui studiu efectuat pe 19 mii de femei,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că lactatele sărace în grăsimi se află în strânsă legătură cu riscul crescut de infertilitate.Pe de altă parte,produsele lactate care conţin grăsimi în cantităţi moderate sunt esenţiale pentru sănătate." Femeile care reduc prea mult cantitatea de grăsimi consumată riscă să nu consume suficiente calorii pentru a susţine nivelul optim de grăsimi din organism, necesar pentru producerea mai multor componente, precum hormonii care sunt implicaţi în procesul de ovulaţie şi fertilitate",declară nutriţionistul Maria Kalergis.Cafeaua,mai bună decofeinizată?Foarte mulţi nutriţionişti susţin că a bea cafea decofeinizată sau ceai este un obicei mai sănătos decât dacă ai opta pentru băuturile cu cofeină. Însă,există câteva dovezi care arată că,de fapt,cafeaua poate fi bună pentru organismul tău.
Numeroase studii arată că un consum regulat,dar moderat de cofeină contribuie la combaterea sau întârzierea bolii Parkinson la bărbaţi. Deşi doctorii nu prescriu cofeină persoanelor care suferă de Parkinson,doctorul A. Jon Stoessl de la Universitatea British Columbia este de părere că poate fi de folos în cazurile în care presiune sanguină scade substanţial din cauza afecţiunii respective. În cadrul altor studii se arată că persoanele care beau cafea au un risc mai scăzut de a suferi de calculi biliari,Alzheimer şi pot obţine mult mai repede performanţe atletice.
Este cunoscut faptul că vinul roşu,consumat în cantităţi moderate,reduce riscul afecţiunilor cardiovasculare. Însă,poate că ceea ce nu ştiai este că şi berea are beneficii asupra organismului. În urma studiilor efectuate în Olanda şi în Cehia s-a descoperit că vitamina B6 din compoziţia berii nu permite dezvoltarea homocisteinei,un aminoacid care creşte riscul afecţiunilor cardiovasculare. Berea conţine şi polifenoli,antioxidanţi care se găsesc şi în compoziţia vinului. Aceştia au rolul de a menţine în limite normale nivelul colesterolului rău.