Personalitatea îţi este influenţată de anotimpul în care te-ai născut

1 66571 original jpg jpeg

Eşti născută primăvara, vara, toamna sau iarna? Află cum îţi este influenţată personalitatea de anotimpul în care te-ai născut.

Experţii spun că acest lucru este o consecinţă a faptului că anotimpurile influenţează anumite substanţe chimice din creier,cum sunt dopamina şi serotonina,hormoni care controlează starea de spirit.

Persoanele născute vara sunt mai temperamentale,nativii din lunile de toamnă mai puţin depresivi,iar cei născuţi iarna sunt firi optimiste,potrivit unui studiu al cercetătorilor maghiari. 

În plus,copiii născuţi vara sunt mai predispuşi la a suferi de schimbări bruşte ale dispoziţiei la maturitate. Pe de altă parte,persoanele născute primăvara tind să fie pozitive în atitudine,pline de energie şi optimiste.

De asemenea,studiul a descoperit că persoanele născute toamna suferă mai puţin de depresie,iar cele născute iarna se enervează mai greu.

"Analiza noastră a fost făcută pe 400 de persoane, cărora le-am corelat anotimpul în care s-au născut cu tipul de personalitate. În esenţă, s-ar părea că data naşterii poate creşte sau descreşte riscul privind dezvoltarea unor tulburări de personalitate mai târziu, în timpul vieţii. În prezent, cercetăm dacă există sau nu markeri genetici legaţi de anotimpul naşterii şi starea de spirit predominantă",a declarat Xenia Gonda,autoarea principală a studiului prezentat duminică la Berlin,la conferinţa anuală a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP).Recente