Pilulele anticoncepţionale afectează memoria

1 70455 original jpg jpeg

Anticoncepţionalele pot influenţa capacitatea memoriei, potrivit unui studiu realizat de specialiştii din cadrul Universităţii Irvine din California, SUA.

Este vorba despre modul în care femeile îşi amintesc întâmplările legate de anumite incidente,deformat,în comparaţie cu cele care nu folosesc acest tip de contracepţie,scrie dailymail.co.uk.

Specialiştii nu cred că este vorba despre o deterioare cerebrală,ci mai degrabă,despre o îmbunătăţire a felului în care este perceput un eveniment la nivel emoţional. Ei au studiat acest “fenomen” (efectul pe care îl au anticoncepţionalele asupra creierului) timp de 10 ani.

"Mai exact, este vorba despre o schimbare a tipului de informaţie rememorat, nu de un deficit de memorie",a spus şi Shawn Nielsen,unul dintre autorii studiului,realizat de cercetătorii de la University of California şi publicat în Neurobiology of Learning and Memory.

Modificările determinate de administrarea anticoncepţionalelor constau în diminuarea nivelului de estrogen şi progestogel (hormoni sexuali). Aceste substanţe influenţează capacitatea femeilor de a-şi aminti cu exactitate evenimentele,potrivit neurobiologului Larry Cahill. De asemenea,el mai susţine că pilulele anticoncepţionale ar  putea influenţa performanţele la locul de muncă.

În lume,peste 100 de milioane de femei folosesc acest tip de contracepţie.