Pilulele anticoncepţionale afectează memoria

1 70455 original jpg jpeg

Anticoncepţionalele pot influenţa capacitatea memoriei, potrivit unui studiu realizat de specialiştii din cadrul Universităţii Irvine din California, SUA.

Este vorba despre modul în care femeile îşi amintesc întâmplările legate de anumite incidente,deformat,în comparaţie cu cele care nu folosesc acest tip de contracepţie,scrie dailymail.co.uk.

Specialiştii nu cred că este vorba despre o deterioare cerebrală,ci mai degrabă,despre o îmbunătăţire a felului în care este perceput un eveniment la nivel emoţional. Ei au studiat acest “fenomen” (efectul pe care îl au anticoncepţionalele asupra creierului) timp de 10 ani.

"Mai exact, este vorba despre o schimbare a tipului de informaţie rememorat, nu de un deficit de memorie",a spus şi Shawn Nielsen,unul dintre autorii studiului,realizat de cercetătorii de la University of California şi publicat în Neurobiology of Learning and Memory.

Modificările determinate de administrarea anticoncepţionalelor constau în diminuarea nivelului de estrogen şi progestogel (hormoni sexuali). Aceste substanţe influenţează capacitatea femeilor de a-şi aminti cu exactitate evenimentele,potrivit neurobiologului Larry Cahill. De asemenea,el mai susţine că pilulele anticoncepţionale ar  putea influenţa performanţele la locul de muncă.

În lume,peste 100 de milioane de femei folosesc acest tip de contracepţie.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg