Plante cu puteri tămăduitoare

Plantele au numeroase beneficii asupra organismului. Potrivit unui nou studiu, acestea luptă împotriva anemiei, hipertensiunii, diabetului şi toxiinfecţiilor alimentare. Iată despre ce plante este vorba!
Rozmarinul,benefic împotriva anemiei
Frunzele de rozmarin sunt bogate în fier,mineral ce previne anemia şi apariţia oboselii. De asemenea,această plantă conţine şi acid carnosic,o substanţă care protejează creierul contra radicalilor liberi. Astfel,rozmarinul scade riscul de declanşare a atacurilor vasculare cerebrale şi a maladiilor neurodegenerative,precum Alzheimer.
Busuiocul scade tensiunea
În cazul în care suferi de hipertensiune,un bun remediu natural împotriva acestei afecţiuni este busuiocul. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Xinjiang Medical University,extractul de busuioc reduce presiunea sangvină la fel de mult ca medicamentele utilizate în prezent pe plan mondial.
Schinduf contra diabetului
O doză zilnică de extras de schinduf ameliorează concentraţia de zahăr din sângele diabeticilor şi scade rezistenţa la insulină,potrivit cercetătorilor de la Jaipur Diabetes and Research Centre din India. Planta nu este recomandată femeilor însărcinate,deoarece este un remediu folosit în medicina tradiţională pentru a induce naşterea.
Coriandrul previne toxiinfecţiile alimentare
Uleiul de coriandru este eficient contra bacteriei campylobacter care provoacă toxiinfecţii alimentare,potrivit unui studiu publicat recent în Journal Of Medical Microbiology. Carnea de pui şi carnea roşie (în special carnea tocată) pot conţine bacterii din clasa campylobacter,care provoacă toxiinfecţii dacă acea carne este coaptă sau prăjită în exces. Aşadar,presară peste preparate seminţe pisate de coriandru sau foloseşte ulei de coriandru la prepararea mâncărurilor.