Poftele gravidei, moft sau realitate?
Au gravidele scuze când cer ceva dulce în toiul nopţii sau căpşuni iarna? Împreună cu nutriţionistul Maria Varga am încercat să aflăm adevărul din spatele poftelor.
Nevoile alimentare în sarcină pot fi un răspuns la necesităţile corpului pentru diferite substanţe nutritive,care sunt puse fie pe seama carenţelor,fie a nevoilor crescute în sarcină pentru fier,vitamine şi calciu. Uneori,poftele gravidelor sunt pur şi simplu induse. Unii specialiştii spun că grvida poate mânca tot ce-şi doreşte,dar în cantităţi mici. Însă dacă ai poftă de ciocolată sau de alte dulciuri timp de 9 luni,te expui riscului de a face diabet gestaţional.
Ca să nu mai vorbim despre kilogramele care se adună şi pun în pericol sarcina şi sănătatea mamei. Există un top al alimentelor pe care gravidele le-ar consuma mai frecvent:grepfrutul,lămâile,portocalele,murăturile,căpşunile,vişinele,migdalele,ciocolata,pastele cu sos picant,cartofii prăjiţi,chipsurile,prăjiturile şi laptele cu cacao.