Preferi cafeaua neagră sau cu lapte? Ce spune despre personalitatea ta modul în care îţi bei cafeaua

1 shutterstock 1605473998 ok jpg jpeg

Cafeaua ta preferată spune multe despre tine ca persoană. De multe ori tipul de cafea pe care îl bei are o corelaţie cu personalitatea ta şi poate lăsa de înţeles dacă eşti introvertit, extrovertit, perfecţionist, sensibil sau îndrăzneţ.

Probabil că nu te-ai gândit niciodată la felul de cafea pe care îl preferi în fiecare dimineaţă. Unii dintre noi bem acelaşi tip de cafea de ani de zile.S-ar putea să existe mai multe în această poveste. Un studiu recent a examinat o mie de băutori de cafea, trăsăturile şi tipurile de personalitate asociate cu preferinţele lor. Au existat câteva asemănări între cei care beau acelaşi tip de cafea, ceea ce a dezvăluit o perspectivă mai profundă asupra alegerilor pe care le facem. Aşadar, rămâne o singură întrebare: ce spune cafeaua preferată despre tine?

Cafea neagră

Preferi să păstrezi lucrurile simple. Eşti de şcoală veche, răbdător, liniştit, eficient. Ai nevoie de o cafea rapidă. Atenţie, însă, poţi deveni uşor copleşit şi trebuie să faci un pas înapoi din când în când. Eşti simplu şi-ţi plac lucrurile clare. Cei din jurul tău spun că eşti un om de încredere. S-ar putea să fiţi oarecum serios, dar îţi faci întotdeauna treaba.

Espresso

Ai calităţi de lider, un om care ştie cum să facă lucrurile. Eşti direct, treci repede la subiect, eşti mereu în mişcare şi trăieşti pentru termenele limită. Calendarul tău este plin şi eşti mereu în grabă. Ştii cum să obţii ceea ce vrei şi eşti mereu gata să ajungi unde ţinteşti. Nu uita să-ţi păstrezi o zi pe săptămână pentru a încetini ritmul.

Cafea decofeinizată

Ca băutor de cafea, îţi place să deţii controlul. Poţi fi chiar etichetat ca perfecţionist şi sănătatea este foarte importantă pentru tine. De asemenea, poţi fi prea sensibil şi un adept al regulilor.

Latte

Eşti o creatură a confortului şi o persoană plăcută. La fel cum laptele îndulceşte cafeaua, aşa îţi place să diluezi amărăciunea vieţii. Eşti relaxat, de încredere, realist, dar ai probleme cu luarea deciziilor. Te bucuri de confortul simplu al vieţii. Este posibil să deţii o pisică.

Îţi place ca lucrurile să vină uşor şi poţi fi indecis în cele mai bune momente. Preferi să lucrezi într-o echipă, mai degrabă decât pe cont propriu sau ca lider. Lucrurile nu sunt niciodată prea grele cu tine alături.

Mocha

La fel cum este combinaţia de ciocolată şi cafeaua, şi ţie îţi place o notă de rafinament şi un pic de îndrăzneală. Eşti o persoană caldă, sensibilă şi plăcută de toată lumea.

Cappuccino

Realizat din cafea espresso, lapte şi spumă, cappucino trădează o persoană care visează să aibă totul dintr-odată. Eşti un om elegant, rafinat şi cu stil. Îţi vine uşor să fii sociabil şi creativ, iar cafeneaua tinde să fie a doua ta casă pentru tine. Trăsăturile de personalitate aparţinând băutorilor de cappuccino au dezvăluit câteva semne clare ale dorinţei de control. Dacă cappuccino este cafeaua preferată, s-ar putea să fii un pic obsesiv, deşi extrem de creativ şi motivat. Ai tendinţa să te plictiseşti uşor, chiar dacă eşti loial prietenilor tăi.

Irish coffee

Petrecerea începe când apari tu. Eşti plin de viaţă, fermecător, ai simţul umorului şi nu te temi să-ţi depăşeşti limitele.

Cafea cu gheaţă

La fel ca băutorii de cafea neagră, eşti activ şi nu ai timp pentru a te plânge. Poţi fi serios, dar ştii şi când să te distrezi. Încrederea ta îţi permite să alegi o cafea cu gheaţă pe tot parcursul anului.

Cafea turcească

Eşti un tradiţionalist. Ai rădăcini solide şi poţi spune o poveste bună. Eşti un deliciu pentru cei care se află în compania ta.

Frappuccino

Priveşti viaţa cu ochi de copil. Spontaneitatea şi creativitatea vin natural pentru tine. Această băutură cu cafea, asemănătoare unui desert înseamnă, de asemenea, că nu faci întotdeauna alegeri sănătoase.

Affogato

Cât de îndrăzneţ! Îngheţată în cafea. Înseamnă că eşti jucăuş, spontan şi un bun prieten de încredere. Nu eşti atât de activ dimineaţa, ci mai degrabă o pasăre de noapte şi-ţi place să-ţi iei cafeaua ca pe o delicatesă după cină. Eşti iubitor de distracţie, dar faci lucrurile în ritmul tău.

Cafea instant

Te mândreşti că eşti tradiţionalist în anumite privinţe. Procrastinarea este o parte importantă a vieţii, dar tu nu te pierzi în detalii. Cine are timp să prepare o oală întreagă de cafea? De asemenea, înseamnă că este posibil să fii puţin relaxat.

FOTO: Shutterstock