Prunele, fructele-minune pentru sănătate

1 75777 original jpg jpeg

Consumate în tarte pufoase şi prăjituri aromate sau mâncate în stare proaspătă, prunele se numără printre cele mai sănătoase fructe. Află ce vitamine conţin şi cum le poţi include în alimentaţia ta zilnică.

Bogate în antioxidanţi

Potrivit nutriţioniştilor, prunele conţin vitaminele A, C şi beta-caroten. Vitamina A are rolul de a îmbunătăţi vederea şi de a îmbunătăţi elasticitatea pielii. Gustul lor acrişor este dat de vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar, stimulează producţia de colagen şi acţionează contra radicalilor liberi. Astfel, prunele vor încetini procesul de îmbătrânire şi vor acţiona ca un elixir al tinereţii.

Îmbunătăţesc memoria

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard, antioxidanţii din conţinutul prunelor pot încetini evoluţia bolii Alzheimer. Prunele sunt bogate în cuercitină, o substanţă care îmbunătăţeşte procesul de memorare.

Conţin fibre

Un alt beneficiu miraculos al prunelor este conţinutul lor mare de fibre, care se dovedesc a fi de ajutor atunci când vrei să ţii o dietă şi să nu îţi fie foame. Ele alungă senzaţia de foame din stomac şi elimină toxinele din organism. De asemenea, dacă sunt consumate zilnic, prunele reduc nivelul zahărului din sânge.

Pline de potasiu

Iată încă un motiv pentru care ar trebui să mănânci cât mai des prune. Ele conţin potasiu, un mineral absolut necesar organismului tău, care previne bolile cardiace şi îţi ţine sub control presiunea sângelui.

Previn osteoporoza

Prunele sunt surse foarte bogate în bor organic, substanţă ce joacă un rol crucial în asimilarea calciului şi consolidarea sistemului osos. Prunele proaspete sunt excelente pentru femei, deoarece previn osteoporoza şi au rol de prevenire a deficitului de hormoni feminini, care în timp duc la pierderea masei osoase. Studiile specialiştilor în nutriţie asupra prunelor au demonstrat că acestea au o acţiune antitumorală intensă, fiind printre cele mai bune fructe recomandate în prevenirea cancerului. Se pare că acest lucru se datorează conţinutului ridicat de acid malic din prune şi conţinutului foarte scăzut de acid citric.