Rădăcinoasele te scapă de bolile digestive

1 68196 original jpg jpeg

Supele şi sucurile din legume sunt delicioase, hrănitoare şi, în plus, te scapă de atât de frecventele afecţiuni digestive.

Morcovul elimină toxinele

Supa de morcovi este remediul ideal atunci când suferi de diaree şi eşti în pericol de deshidratare. Sucul de morcovi este recomandat pentru tratarea ulcerului sau a gastritei,deoarece în această formă îşi păstrează conţinutul de vitamine (A,B1,B2,C,D,E) şi de săruri minerale (fier,calciu,fosfor,sodiu). Organismul foloseşte vitamina A din morcovi pentru a elimina secreţiile de pe traiectul digestiv. De asemenea,morcovii acţionează şi împotriva viermilor intestinali,curăţând totodată organismul de toxine.

Ţelină,contra digestiei lente

Un bun diuretic,ţelina este foarte bună dacă ai digestia lentă,dar şi dacă ai fost diagnosticată cu o boală a stomacului sau a intestinului. Trei pahare de suc de ţelină pe zi ajută la stimularea digestiei,combat gazele intestinale şi accelerează activitatea de drenare a bilei. O poţi adăuga la salate sau în ciorbe şi vei observa că are darul de a creşte apetitul. De aceea,este indicată şi în cazurile de anorexie.

Sfecla roşie,tonic pentru ficat

Una dintre legumele recunoscute pentru efectele benefice asupra ficatului este sfecla roşie. Sucul preparat din sfeclă elimină grăsimile depozitate la nivelul ficatului,având efect detoxifiant. În plus,acţionează ca un tonic pentru ficat şi-i menţine sănătatea. Pentru a te bucura de aceste beneficii,consumă zilnic un pahar de suc,dar şi o salată dintr-o jumătate de sfeclă alături de felii de ţelină,hrean,ulei de măsline şi sirop de cătină pentru stimularea digestiei. 

bb08b6cb6c703731407dc71140349203 jpg jpeg

Ridichea neagră combate balonarea

Consumată de două ori pe zi,ridichea neagră te ajută să scapi de balonări,nu provoacă gaze şi nici dureri de stomac. Conţine magneziu,fier,calciu şi multă vitamina C. Datorită acestui fapt,este excelentă pentru drenarea ficatului şi a vezicii biliare,deoarece stimulează secreţia biliară,şi evacuarea bilei în intestin,ajutând astfel la eliminarea toxinelor. Dacă suferi de boli hepatice,biliare sau doar de o lipsă a poftei de mâncare adaugă ridichea neagră în salate sau garnituri. 

519dffc7525028e00ffce8fa56f5bec9 jpg jpeg

Păstârnacul alungă arsurile

Puţini ştiu că păstârnacul are o puternică acţiune diuretică şi de curăţire a substanţelor vătămătoare din organism,favorizând înlăturarea toxinelor acumulate de organism. Este şi o sursă bună de potasiu,vitamina C şi vitamina K. Dacă suferi de gastrită,supele cremă care conţin şi păstârnac liniştesc arsurile stomacale. La fel de folositor pentru reglarea acidităţii gastrice este şi sucul de păstârnac mai ales dacă adaugi 50 de ml la 200 ml suc morcovi.

d10e494e61756f6f9f4d60ae3d341997 jpg jpeg

Sfat

Consumă sucul de morcovi imediat după preparare,altfel riscă să se oxideze şi să-şi piardă proprietăţile curative!