Reducerea numărului de calorii îmbunătăţeşte starea de sănătate

1 74282 original jpg jpeg

Dieta bazată pe restricţii calorice nu măreşte speranţa de viaţă, însă îmbunătăţeşte starea de sănătate, potrivit unui studiu american, realizat pe maimuţe.

Restricţia calorică reprezintă o practică de limitare a aportului caloric zilnic cu 10 până la 40 % în speranţa de a îmbunătăţi sănătatea şi de a încetini îmbătrânirea,teză pe care studii anterioare au probat-o pe rozătoare.

Cercetătorii au redus cu 30 % aportul caloric în cazul maimuţelor Rhesus şi au evaluat efectele acestei diete asupra unor exemplare de sex şi vârstă diferite.Rezultatele studiului arată că speranţa de viaţă a maimuţelor,care de obicei atinge 27 de ani,nu a crescut nici în cazul celor mai mari,cu vârste între 16 şi 23 de ani în momentul începerii dietei,nici la cele mai tinere,cu vârsta sub 14 ani la începerea experimentului.

În schimb,cercetătorii au descoperit că restricţia calorică a adus unele beneficii metabolismului acestor primate. S-a observat o îmbunătăţire generală a parametrilor asociaţi cu bolile metabolice (diabet,obezitate),cele vasculare şi cancerul,a explicat biologul Rafael de Cabo.

Maimuţele care au consumat cu 30 % mai puţine calorii au prezentat niveluri mai scăzute de trigliceride,colesterol şi glucoză,mai ales în cazul masculilor,precum şi o incidenţă “notabil mai mică” a cancerului la primatele mai tinere.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg