Relaxează-te! Iată cum!

1 69753 original jpg jpeg

Stresul, nervii şi anxietatea nu sunt benefice pentru sănătate. De aceea este atât de important să ştim despre diferite moduri de a ne relaxa 5 minute. Computerele şi alte dispozitive electronice sunt o parte constantă a vieţii noastre.

Dacă vrei să te relaxezi şi să dormi mai bine,trebuie să iei o pauză la fiecare două ore.Iată câteva moduri prin care poţi să te relaxezi:

1. Plimbă-te

O mică plimbare,fie că este vorba în parc sau un alt loc,te va calma foarte repede. Dacă te simţi stresată la birou,poţi profita de ora de prânz pentru a ieşi să te plimbi pentru câteva minute. Ai nevoie de doar cinci minute pentru a uita de probleme,auzind păsările cântând,uitându-te la unele flori frumoase. Mersul pe jos te ajută să te relaxezi şi să reflectezi.

2. Respiră

Te gândeşti probabil că mereu respiri! Dar,în acest caz,vorbim despre o respiraţie conştientă. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci e să acorzi o atenţie aerului care intra în plămâni. Respiraţia este o forţă vitală şi joacă un rol foarte important,deoarece hrăneşte corpul,reduce nivelul de stres şi permite să primeşti mai mult oxigen. Dacă vrei să te relaxezi,încercă doar să respiri adânc,întotdeauna pe nas. Nu trebuie să mergi în parc sau în mijlocul unui câmp ca să faci acest mic exerciţiu. O poţi face stând calmă la birou. Acest lucru te va calma foarte repede.

3. Imaginează-ţi ceva frumos

Acest lucru înseamnă că ar trebui să "visezi cu ochii deschişi",deoarece această tehnică este foarte relaxantă. Dacă ai o zi agitată la serviciu,poţi încerca să-ţi imaginezi că eşti singură pe o insulă din Caraibe şi bei dintr-o nucă de cocos. În plus,poţi să te gândeşti la viitorul tău ideal pentru a reduce nivelul de stres. Imaginează-ţi că vei face o activitate care îţi place şi te vei simţi cu siguranţă mai calmă.

4. Ia o gustare

Stomacul gol poate creşte nivelul de stresşi nervozitate. Dacă mănâci o gustare sănătoasă,nu numai că te vei simţi bine,ci vei fi şi fericită. Acest lucru se întâmplă pentru că nu există o legătură semnificativă între ceea ce se întâmplă în stomac şi creier. Nu te grăbi să mănânci,ci bucură-te de fiecare muşcătura. Alege alimentesănătoase,cum ar fi un măr sau o bucată de ciocolată neagră. Evită consumul de alimente grase sau dulci,deoarece acestea ar putea avea efect opus.

 5. Pleacă din faţa calculatorului  

Utilizarea computerului pentru o perioadă mai lungă de timp poate provoca creşterea nivelului de stres. Acest lucru duce la pierderea somnului,la insomnie,depresie,dureri de cap,dureri musculare şi viziune încordată. În plus,încercă să nu deschizi laptop-ul cu o oră înainte de a adormi şi nu-l lăsa în dormitor.

6. Petrece timp în natură

Un pic de soare,mersul pe jos prin iarbă,mirosind o floare în habitatul său natural,acestea pot fi activităţile extrem de relaxante. Pentru persoanele care suferă de stres,anxietate sau depresie,fiind în contact cu natura pot reduce foarte mult simptomele lor. Când te afli în oraş,încercă să-ţi rezervi timp pentru a merge în parc.

7. Ascultă muzică

Muzica are un efect calmant asupra minţii. Nu vorbim despre orice gen de muzică. De preferat e să asculţi muzică instrumentală,clasică sau mantre dacă vrei să-ţi calmezi nervii. Mulţi oameni aleg să asculte aceste tipuri de muzică atunci când se duc la culcare. Cu toate acestea,poţi alege să asculţi una din melodiile preferate,dar să nu fie una lentă sau tristă,pentru a provoca secreţia de hormoni naturali,care determină în mod automat relaxarea. Ascultă la căşti sau unde lucrezi la un volum redus.Recente

Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg