Remedii insomnie. Cum să o alungi natural, fără să iei pastile

1 65744 original jpg jpeg

Remedii insomnie. Te-ai săturat de numărat în nopţile albe şi, din cauza efectelor secundare, nu vrei să apelezi la medicaţia clasică? Iată prin ce metode naturale te poţi bucura de un somn liniştit.

Potrivit unei cercetări realizate anul acesta la Universitatea din California,Statele Unite ale Americii,insomnia este cea mai răspândită dereglare a somnului,de care suferă aproximativ 30% dintre adulţi. Printre cauzele cele mai întâlnite se numără stresul,depresia,anxietatea,schimbările de fus orar,bolile respiratorii,digestive sau de inimă,consumul de cofeină,alcool.

Remedii insomnie - Reguli de respectat

Înainte de a recurge la medicamente,trebuie restabilite câteva reguli simple înainte de culcare:

-Renunţă la băuturile care conţin cofeină.

-Ia cina cu cel puţin trei ore înainte de somn.

- Remedii insomnie: Ia o cină uşoară,compusă din alimente precum:peşte,curmale,alune de pădure. Sunt recomandate cele bogate în calciu sau proteine. Laptele cald este excelent pentru un somn bun,datorită conţinutului de triptofan. Acesta stimulează secreţia de serotonină,care induce o stare de bine,elimină stresul,depresia şi migrenele.

-Înlocuieşte duşul cu o baie călduţă cu uleiuri aromate.

-Păstrează un program fix pentru somn. Astfel,organismul îşi va crea un ritm al lui şi vei adormi mai repede.

Ceaiuri pentru un somn bun

Unul din cinci adulţi folosesc remediile naturiste drept alternativă la medicamente. Câteva dintre cele mai utilizate plante sunt muşeţelul,trifoiul roşu,rădăcina de valeriană,busuiocul,passiflora sau florile de levănţică. Benefice sunt şi roiniţa,sulfina,menta,sovârvul,seminţele de mărar,fructele de fenicul şi coaja de salcie. Din aceste plante,luate separat sau în amestec,se fac infuzii îndulcite cu miere.

Remedii insomnie - listă de ceaiuri pentru somn:

-Ceaiul de muşeţel este cel mai cunoscut pentru efectele de relaxare,liniştire şi pentru eliminarea tensiunii acumulate de-a lungul zilei. Infuzia se prepară adăugând apă clocotită peste două linguriţe de plantă. Le laşi 15 minute,apoi le acoperi pentru a păstra uleiurile volatile.

-La fel de bună este şi infuzia de tei băută seara,înainte de culcare. Îţi trebuie numai una-două linguriţe de plantă la 250 ml de apă fiartă. După 10-15 minute,îndulceşti ceaiul cu miere.

Cele mai bune ceaiuri pentru un somn liniştit

-Te pregăteşte pentru somn şi valeriana. Ai nevoie de o linguriţă la 200 ml de apă clocotită. Luat de câte trei ori pe zi,un vârf de cuţit de pulbere de plantă garantează un somn profund şi odihnitor.

-Şi floarea pasiunii,Passiflora,este o plantă eficace în alungarea insomniei. A fost folosită de 200 de ani pentru proprietăţile sedative. Sunt de ajuns două ceşti de ceai,dar se pot folosi şi 30 de picături de tinctură de floare dizolvate în puţină apă. Prin acelaşi procedeu poţi beneficia de efectele calmante a 20 de picături de tinctură de levănţică.

-O alternativă la ceaiuri o constituie comprimatele care conţin valeriană,busuioc,mentă,roiniţă. De pildă,una-două tablete cu valeriană,muşeţel şi passiflora,luate la culcare,induc somnul într-un timp destul de scurt.

Remedii insomnie - Aromoterapia

Cele mai eficiente contra insomniei sunt extractele de levănţică,valeriană,busuioc,coriandru,ienupăr,salvie,trandafir sau pergamută,care domoleşte şi durerile de cap. Acestea se pot folosi atât sub formă de uleiuri esenţiale,care se pot inhala sau pot fi vaporizate cu ajutorul lămpilor odorizante. O altă metodă este aplicarea a patru-cinci picături de ulei aromat pe un cub de zahăr. Pentru inhalare sunt necesare două-trei picături în apă caldă. La fel de eficiente sunt beţişoarele,lumânările parfumate şi pernuţele cu extracte de plante.Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg