Remedii naturale care-ţi scad colesterolul

1 73436 original jpg jpeg

Nivelul ridicat al colesterolului te îngrijorează? Da, pentru că de aici pot porni mai multe probleme de sănătate. Aceste remedii naturale îţi vor fi de ajutor!

Atunci când nivelul colesterolului începe să crească,organismul tău îţi trimite anumite semnale,pe care ar fi bine să nu le ignori.

Motivul? Nivelul ridicat de colesterol creşte riscul bolilor cardio-vasculare. Uleiurile alimentare sănătoase şi remediile naturale te ajută să-ţi regăseşti arterele de la20 de ani.

Avantajele roşiilor

Acum nu-ţi imagina că trebuie să ţii departe de tine orice urmă de colesterol. Absolut deloc,pentru că acesta este indispensabil sintezei hormonale şi e o componentă esenţială a membranei celulare.

Scopul tău va fi doar să-l normalizezi. Pentru asta,e nevoie să mănânci roşii. Studiile au ­demonstrat că roşiile,datorită licopenului pe care îl conţin,sunt la fel de eficiente precum un medicament în toată regula.

Dacă vei consuma zilnic 500 ml de suc natural de roşii,vei obţine acelaşi rezultat în privinţa diminuării colesterolului ca şi în urma unui tratament ­medicamentos.

Pro sau contra soia?

Multe controverse au apărut în privinţa consumului de soia. Dar,în acest caz,specialiştii îl recomandă la unison. Lecitina din soia,extrasă din seminţele plantei,dizolvă grăsimile.

Acestea,în loc să fie absobite,vor fi eliminate de către organism. Este suficient să iei o linguriţă de granule dimineaţa şi una seara,înainte de culcare.

Secretul orezului roşu

Binecunoscută de chinezi,drojdia de orez roşu e o altă soluţie. Se obţine prin fermentaţia orezului roşu şi,în mod tradiţional,e folosită drept condiment,dar şi pentru culoarea frumoasă pe care o dă mâncării.

Tot drojdia de orez roşu e unul dintre secretele vieţii lungi,pentru că împiedică formarea colesterolului la nivelul ficatului. Efectul e identic cu cel al medicamentelor clasice.

Se găseşte sub formă de capsule sau de comprimate,în farmacii sau în magazinele naturiste. Nu este recomandată administrarea acestora în acelaşi timp cu un tratament medicamentos clasic împotriva colesterolului,pentru a evita un supradozaj.

La fel,evită să consumi astfel de produse dacă una dintre contra-indicaţiile înscrise pe ambalaj îţi poate face rău!

Consumă uleiuri bune!

Uleiurile din soia,rapiţă,nuci,şofran,măsline,seminţe de dovleacaduc organismului fitosteroli,care opresc absorbţia grăsimilor nocive în sânge şi scad colesterolul „rău". La fel, limitează depunerea plăcilor de colesterol pe pereţii arterelor.

Uleiul de in are cel mai ridicat conţinut de Omega 3 şi de componente care luptă împotriva colesterolului „rău". Consumând ulei de in,îţi asiguri sănătatea arterelor.

Uleiul de măslineare un real efect protector împotriva bolilor cardio-vasculare în general şi,mai ales,împotriva accidentelor vasculare cerebrale. În plus,este perfect adaptabil oricăror pretenţii culinare.