Renunţă la fumat în patru paşi

1 73164 original jpg jpeg

Nu există nici o îndoială cu privire la faptul că renunţarea la fumat implică o mare cantitate de efort, perseverenţă şi voinţă. Noi putem, cu toate acestea, să-ţi facem sarcina mai uşoară cu câteva sfaturi utile dacă vrei să te laşi de fumat.

Renunţarea la fumateste un proces dur,şi la toată lumea este diferit. Sunt persoane care renunţă progresiv,alţii care merg înainte şi înapoi,şi unii renunţă pur şi simplu să mai fumeze.Nu e un lucru uşor de făcut. Renunţarea la fumat implică mai mult decât o rezoluţie puternică. Trebuie să ai dorinţa clară de a trăi o viaţă mai sănătoasă şi să începi să urmezi paşi pentru îmbunătăţirea obiceiurilor.

Citeşte şi:Băutura care combate efectele negative ale fumatului

Renunţarea la fumat nu doar că ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate dar,de asemenea,îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi dă un sentiment de bine. Cu siguranţă merită efortul.

Sfaturi pentru renunţarea la fumat: Renunţă să bei cafea dimineaţa timp de o lună

Cafeaua stimulează dorinţa de tutun. Este un activator natural,care este uşor de evitat,cel puţin în primele luni,atunci când te lupţi să renunţi la fumat. Poţi înlocui cafeaua cu ceai de scorţişoară,ghimbir sau smoothie de căpşuni,kiwi,portocală sau mango.

Cerealele integrale sunt esenţiale pentru renunţarea la fumat

Atunci când nu mai fumezi,nivelul de glucoză din sânge scade. Această cantitate mică de hipoglicemie generează stres şi o senzaţie de disconfort. Dacă faci greşeala de a mânca dulce,poţi creşte în intensitate dorinţa pentru tutun. De aceea,este esenţial să se mănânce alimente sănătoase. Dieta pe bază de cereale integrale va da rezultate foarte bune.

Citeşte şi:Ce se întâmplă cu corpul tău când te laşi de fumat

Mănâncă alimente care induc relaxarea

Poate părea ciudat,dar sunt alimente capabile să inducă relaxarea şi să reducă dorinţa de tutun.

-supa de dovleac

-curcan la cuptor cu lămâie

-peşte

-legume (broccoli,ceapă,morcov,ţelină)

-alune

-banane

-usturoi

Bea apă caldă cu miere

Atunci când renunţi la fumat,este extrem de important să bei mai multe lichide pentru a elimina toxinele şi să te păstrezi hidratată. Unul dintre modurile în care poţi face această detoxifiere este să bei apă caldă cu o lingură de miere de cel puţin două ori pe zi.

Sursă+credit foto:steptohealth.com