Sarea din bucate aduce sănătate?

1 48839 original jpg jpeg

Un studiu realizat pe un eşantion de 6.500 de persoane a conchis că reducerea cantităţii de sare din mâncare nu oferă o viaţă mai sănătoasă.

Potrivit Daily Mail,rezultate obţinute după studiu au arătat că nu există nicio dovadă că reducerea cantităţii de sare din dietă reduce riscul de infarct sau pe cel al bolilor cardiace.

Mai mult decât atât,se pare că reducerea drastică a cantităţii de sare din mâncare ridică riscul morţii în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace.Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Exeter University din Marea Britanie care sunt de părere,potrivit sursei citate,că "mitul consumului de sare" a fost un pic exagerat.Declaraţiile celor de la Exeter University au fost criticate de alţi oameni de ştiinţă care susţin că deja există dovezi concludente că reducerea cantităţii de sare din alimentaţie ajută la o mai bună protecţie a cordului.

Aceştia susţin rezultatele studiului realizat de Exeter University nu sunt concludente pentru că persoanele din eşantionul folosit au redus cantitatea de sare din alimentaţie doar pe o perioadă scurtă de timp.

a declarat Katharine Jenner,reprezentant al organizaţiei Consensus Action on Salt and Health.