Scorţişoara reduce colesterolul rău

Deşi este “vedeta” sezonului rece, scorţişoara poate fi folosită pe tot parcursul anului, întrucât are numeroase beneficii asupra organismului.
Scorţişoara este bogată în carbohidraţi,proteine,grăsimi,fibre,fier,potasiu,calciu,fosfor şi vitaminele A,C,tiamină,niacină şi riboflavină.
Datorită acestor nutrienţilor,scorţişoara este un bun remediu pentru durerile de cap,tratează acnee atunci când este folosită ca mască facială şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină,prevenind creşterea tensiunii arteriale.
De asemenea,scorţişoara s-a dovedit a fi eficientă în scăderea trigliceridelor şi colesterolului,dar şi în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
În plus,cercetările arată că această mirodenie reduce tensiunile nervoase şi are un rol important în îmbunătăţirea memoriei,chiar şi mirosirea acestui condiment “ascuţind” creierul.
Dacă este consumată în combinaţie cu piper şi miere,scorţişoara este eficientă în tratarea durerilor de gât,gripei,malariei si răcelii,graţie proprietăţilor antiseptice.
Nu în ultimul rând,scorţişoara este un bun remediu pentru flatulenţă,greaţă,diaree sau indigestie.