Scrisul poate îmbunătăţi sănătatea mentală şi fizică

1 67807 original jpg jpeg

Beneficiile scrisului se extind dincolo de modul în care acesta dezvoltă creativitatea fiecăreia. Scrisul poate fi un mod de descărcare emoţională prin care te eliberezi de stres şi durere, lucru care are efecte pozitive asupra sănătăţii.

Este bine să controlezi şi să treci peste impulsurile emoţionale stresante,dar nu serveşte la nimic dacă le ţii în suflet. Scrisul sau vorbitul cu cei dragi despre cum te simţi te poate ajuta în acest sens,dar cum nu mereu vrei să te destăinui cuiva,te gândeşti ce o să spună sau creadă. Ai nevoie de o modalitate de a te elibera de emoţii. În acest caz,scrierea poate fi de mare ajutor.

Iată cum te ajută scrisul:

Scrisul te ajută să induci o stare de relaxare,în care toate emoţiile construite în inimă şi minte să fie aşezate pe hârtie. Acesta poate fi un jurnal,care poate deveni mai târziu documentarea de-a lungul vieţii. Privind în trecut,vei fi capabilă să îţi dai seama care erau conflictele emoţionale,oferindu-ţi o perspectivă asupra ta. Vei fi în poziţia de a face o decizie mai bună cu privire la comportament,precum şi de a decide care oameni şi lucruri cauzează aceste probleme în viaţa ta.Acest proces este numit jurnal de înţelepciune,deoarece,privind înapoi pe scrierile tale,vei avea o înţelegere mai profundă şi apreciere pentru ceea ce ai devenit. Acest jurnal va documenta consolidarea treptată a minţii şi procesul evaluativ.Acest lucru va funcţiona numai dacă eşti sinceră în ceea ce scrii. Greşelile sunt toate o parte din procesul din care devii,o persoană mai bună,aşadar este importantă sinceritatea. Este o documentaţie foarte personală a călătoriei,astfel încât,ceea ce scrii doar tu poţi înţelege,folosind metafore şi un limbaj care ar părea vag altora,dar pe care tu îl înţelegi cel mai bine.

Beneficiile scrisului asupra sănătăţii:

Beneficiile fizice şi mentale pe care le are scrisul pentru sănătate includ reducerea pe termen lung a stresului,dar şi a simptomelor depresive. Un studiu realizat în 2005 spune că 15-20 de minute de scris pe zi este suficient pentru a face o diferenţă în nivelurile generale de stres.

Persoanele care suferă de o boală pe termen lung pot practica scrisul. Studiile arată că oamenii care suferă de astm au mai puţine atacuri în cazul în care îşi ţin un jurnal în care scriu cum se simt,comparativ cu cei care nu o fac. În plus,cei care suferă de cancer şi care scriu zilnic câte puţin,sunt mai puţin afectaţi de stres şi de depresie şi au o calitate mai bună a vieţii,deoarece acestea sunt mai optimiste.



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg