Sedentarismul creşte riscul de îmbolnăvire

1 50176 original jpg jpeg

Ai un job în care eşti nevoită să stai mai mult de şase ore pe scaun? E cazul să faci o schimbare în stilul tău de viaţă! După job, câteva minute de mişcare scad riscul de deces, spun specialiştii.

Mai mult de şase ore pe zi de stat pe scaun scade imunitatea şi creşte riscul de deces,aceasta e verdictul specialiştilor americani publicat în "American Journal of Epidemiology",potrivit Mediafax.De aceea,este indicat să te ridici de pe scaun şi să încerci să te plimbi câteva minute (acest lucru va stimula circulaţia sângelui).

Femeile care stau pe scaun mai mult de cinci ore pe zi prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire decât bărbaţii. Acesta este cu 37% mai mare faţă de cei care stau jos mai mult de trei ore pe zi.

În ceea ce priveşte nevoia zilnică de mişcare,specialiştii ne mai informează că cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi scad cu mult riscul de îmbolnăvire.

De aceea,după încheierea programului de lucru este recomandat să încerci să faci câteva exerciţii de mişcare sau să faci o mică plimbare în parc,pe bulevard…

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 69.776 de femei şi 53.440 de bărbaţi şi a durat 13 ani.Recente