Sfaturi pentru pregătirea corpului pentru o sarcină fericită

1 67809 original jpg jpeg

După ce ai aflat că vei avea un copil, faci tot posibilul să creezi un mediu în care copilul tău să crească şi să prospere. Aceste sfaturi de sarcină îţi vor pregăti mintea, corpul şi sufletul pentru a aduce pe lume un copil fericit şi ca tu să fii fericită în timpul sarcinii.

Iată care sunt sfaturile date de doctorul Sonali Shivlani:Limitarea expunerii la toxine

Copilul poate să se nască cu anomalii în cazul în care este expus la toxine. Acestea sunt peste tot,inclusiv în mâncare. Aşadar,consumă alimente organice care sunt cultivate fără utilizarea pesticidelor şi a îngrăşămintelor sintetice. În plus,stai departe de sticle şi recipiente care conţin bisfenol A,un chimic care poate complica dezvoltarea fătului.

Gândeşte-te la o cură de detoxifiere

Înainte de a avea o sarcină,trebuie să avem sistemul digestiv sănătos. Este cu atât mai bine,pentru ca mediul să menţină sarcina sănătoasă. Trebuie să mănânci probiotice în fiecare zi,chiar cu câteva luni înainte de a afla că eşti însărcinată,pentru a vindeca intestinul şi de a încuraja producţia de bacterii bune în el.

Practică yoga

Yoga te ajută să te relaxezi,ajutând în acest fel organele de reproducere. Practicarea de yoga,aşa cum peştele prezintă războinicul,în fiecare zi ajută la purificarea organismului în timp ce calmezi mintea.

Nu te stresa

Stresul face ravagii în corp prin creşterea nivelului de cortizol şi sprimarea ovulaţiei. Se poate restrânge corpul şi restricţiona fluxul de sânge. Exerciţiile de respiraţie pot ajuta la calmarea minţii şi,astfel vei reduce stresul.

Acupunctură în mod regulat

Acupunctura poate regla hormonii şi creşte fluxul de sânge care ajunge la uter,care poate ajuta la concepere. În plus,poate fi un mijloc excelent de a reduce nivelurile de stres şi pregătirea corpul pentru sarcină.

Mergi la dentist

Gingiile pot sângera în timpul sarcinii. Boli ale gingiilor au fost legate de naşterea copiilor subponderali. Vizita la medicul dentist în mod regulat este obligatorie,astfel ai grijă şi de sănătatea gingiilor.

Exerciţii fizice zilnice

Exerciţiile îţi dau energie,reduc stresul şi minimizează risul de a dezvolta diabet gestaţional şi hipertensiune arterială. Acestea pot ajuta ca travaliul să fie mai uşor,mai ales dacă practici exerciţii în mod regulat cu câteva luni înainte de termen.  

Vizita la medic

Ar trebui să vizitezi un medic pentru a te asigura că sarcina se desfăşoară corespunzător şi că nu există complicaţii. Este recomandat să se facă şi un test Papanicolau.