Singur de Sărbători? Nu-i o dramă dacă vezi avantajele situaţiei!

2 ricardo gomez angel ye47o7w mei unsplash jpg jpeg

A fi singur de Sărbători nu este tocmai reţeta fericirii, dar pentru unii nu există posibilitatea de a fi alături de familie sau prieteni în zilele de sărbătoare care se apropie, îndeosebi din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Petrecerea sfârşitului de an fără cei apropiaţi poate fi totuşi plăcută.

În orice situaţie te-ai afla în viaţă, vei avea parte atât de avantaje, cât şi de dezavantaje. În privinţa petrecerii Sărbătorilor în singurătate, există şi câteva părţi bune, aceea că nu ai nicio obligaţie faţă de nimeni, nu trebuie să te revezi cu unele rude pe care nu le agreezi, nu alergi să găseşti cele mai reuşite cadouri şi nimeni nu-ţi face programul zilelor libere în care ai vrea poate să te odihneşti. Aşadar, îţi rămâne doar mult timp pe care să ţi-l petreci după pofta inimii.

Permite-ţi momente de răsfăţ

Indiferent dacă eşti sau nu obişnuit să petreci Sărbătorile de iarnă singur, faptul că vei avea o scurtă perioadă de timp în care să faci numai ce-ţi place îţi va uşura povara singurătăţii. Dacă eşti un singuratic de felul tău, vei găsi de data asta o ocazie foarte bună să stai liniştit acasă, fără agitaţia pregătirilor pentru marea petrecere. Nu eşti nevoit să îmbraci haine care te fac să te simţi incomod, nu trebuie să găteşti în disperare sau să-ţi pui economiile la bătaie pentru a mânca la un restaurant. Te poţi bucura de o baie lungă, de un film bun văzut acasă şi de orice îţi doreşti să mănânci, chiar şi altceva decât ce se pune pe masă în mod tradiţional în această perioadă şi care poate nici nu era pe placul tău. 

Ia parte la o petrecere online

A fi singur nu înseamnă că trebuie să fii singur cu adevărat. Te poţi vedea cu rudele şi prietenii online, ba chiar e o bună perioadă să-ţi revezi astfel amici mai vechi cu care n-ai mai vorbit de o eternitate. Chiar dacă Sărbătorile de iarnă se petrec între prieteni, mulţi oameni sunt singuri, fie că aşa au dorit, fie că n-au pe nimeni. Pe unii îi găseşti pe internet, pe forumuri sau chaturi. Tot ce ai de făcut este să intri în discuţie de cei din oraşul tău. Sigur îţi vei face câţiva prieteni noi pe care să-i întâlneşti, când va fi posibil.

Ieşi la o plimbare

Dacă şi pentru tine călătoriile singur de Sărbători sunt ceva fără rost, rămâne varianta de a ieşi din casă, în natură. Când te pierzi printre aleile unui parte sau printre străzi, totul pare să încetinească şi să devină mai liniştit. Această mişcare uşoară nu numai că îţi stimulează secreţia de endorfine, dar te va face şi să te simţi mai bine când vei reveni acasă pentru o ceaşcă de ceai fierbinte sau un vin fiert.

Găseşte-ţi activităţi relaxante

Dacă îţi faci griji că lentoarea zilelor de sărbătoare îţi va exacerba singurătatea, priveşte lucrurile dintr-o altă perspectivă. Ocupă-ţi timpul liber cu activităţile favorite care te relaxează, te ţin ocupat şi-ţi distrag atenţia de la faptul că eşti singur. Citeşte un roman pe care voiai să-l deschizi de mult timp şi pentru care n-ai găsit răgazul necesar. Găteşte o reţetă pe care ţi-ai dorit s-o încerci. Încearcă un hobby nou. Ascultă radio sau muzica ta preferată.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg