Sparanghelul, bun de consumat la dietă
Bogat în vitaminele A, E, K şi B6, sparanghelul este bun atât pentru siluetă, cât şi pentru menţinerea sănătăţii organismului.
4 bucati de sparanghel conţin doar 13 calorii,nici un fel de grăsime sau colesterol şi doar 8 mg de sodiu.
De asemenea,sparanghelul conţine minerale esenţiale,precum calciu,fier,potasiu,cupru,mangan şi seleniu.
Luptă împotriva radicalilor liberi
Gluationul din compoziţia sparanghelului este un puternic agent antioxidant care are rol de protecţie a organismului:neutralizează radicalii liberi,acele molecule care pot duce la apariţia unor boli grave,precum cancer sau afecţiuni cardiovasculare.
Indicat în sarcină
Această legumă este recomandată şi femeilor însărcinate,întrucât câteva bucăţi de sparanghle conţin 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic,vitamină responsabilă atât pentru sănătatea mamei,cât şi a fătului.
Stopează dezvoltarea celulelor canceroase
Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi antioxidante,sparanghelul este o legumă care stopează dezvoltarea celulelor canceroase,fiind de un real folos în prevenirea cancerului de vezică urinară,de colon,de prostată,la sân sau ovarian.