Stai jos mai puţin, pentru a trăi mai mult

1 51929 original jpg jpeg

Speranţa de viaţă a unei persoane care stă jos mai puţin de trei ore pe zi este cu 2 ani mai mare, în timp ce speranţa de viaţă a unei persoane care nu îşi petrece mai mult de două ore pe zi în faţa televizorului poate creşte cu aproximativ 1,38 ani, conform unui nou studiu.

Cercetătorii i-au împărţit pe subiecţi în funcţie de răspunsurile lor privind timpul pe care şi-l petrec zilnic în poziţia aşezat-mai puţin de 3 ore,între 3 şi 6 ore şi respectiv peste 6 ore.

De asemenea,ei au fost împărţiţi şi după timpul petrecut în faţa televizorului:mai puţin de 2 ore,între 2 şi 4 ore şi respectiv mai mult de 4 ore.

"Rezultatele acestui studiu demonstrează că persoanele care stau aşezate perioade lungi de timp sau care urmăresc mult timp programele de la televizor, au speranţa de viaţă mai redusă",conform autorilor săi.

“  În poziţie aşezat musculatura picioarelor nu este deloc activă,ceea ce produce o serie de perturbări la nivelul circulaţiei sanguine şi acumulări de zahăr şi de grăsimi în organism",explică coordonatorul acestui studiu,Dr Peter Katzmarzyk de la Universitatea din Louisiana.

Pentru a  ne menţine sănătoşi,Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă cel puţin 150 de minute de exerciţii fizice moderate sau intense pe săptămână.

Cercetarea a avut loc pe un eşantion larg din populaţia americană cu vârsta de peste 18 ani.Recente

Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg