Ştii de ce se poartă verigheta pe degetul inelar?

1 70781 original jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată de ce cuplurile căsătorite poartă verigheta pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă? Schimbul de inele este un semn de dragoste şi de angajament, dar de ce trebuie să fie doar pe degetul inelar?

Există mai multe explicaţii de ce verigheta se poartă pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă,deoarece fiecare cultură are credinţele sale.

Teorii care explică purtarea inelului de nuntă pe cel de-al patrulea deget:Teoria chineză

În conformitate cu miturile chineze,fiecare deget reprezintă o parte importantădin viaţa ta. Degetul mare reprezintă familia,degetul arătător este pentru fraţi,degetul mijlociu este pentru tine,degetul inelar este pentru partenerul de viaţă,iar degetul mic este pentru copiii. Aşadar,inelul de nuntă este întotdeauna purtat pe degetul inelar.

Teoria greacă şi romană

Potrivit teoriei elene şi romane,avem în corp o venă cunoscută sub numele de ”cava amoris”. Această venă este legată de inimă şi de cel de-al patrulea deget de la mâna stângă şi,prin urmare,este,de asemenea,cunoscută sub numele de vena iubirii. Acesta este motivul pentru care poporul grec şi cel roman cred că prin purtarea inelului de nuntă pe degetul inelar,împărtăşeşsc iubirea şi cea mai importantă partea a corpului cu partenerii lor.

Teoria americană

Cu toate că oamenii au purtat verighetele foarte mult timp pe degetul inelar,americanii aveau propriul motiv pentru care purtau inelul de nuntă pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă. Ei şi-au dat seama că cel mai des accidentat deget,dar şi cel mai folosit este cel din mijloc. Şi astfel,prin purtarea verighetei pe degetul mijlociu,se va deteriora şi îşi va pierde strălucirea.

Al patrulea deget de la mână este cel de-al doilea deget cel mai puţin folosit după degetul mic. Şi,din moment ce este mai puţin predispus la accidente,este cel mai sigur pentru purtarea bijuteriei de nuntă atât de importante. În plus,motivul pentru care a fost respinsă purtarea pe degetul mic este că e prea mic pentru inel.

În timp ce majoritatea oamenilor poartă verigheta pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă,există câţiva care nu o poartă pe stânga ci pe dreapta. Toate aceste lucruri depind de tradiţiile şi cultura în care s-a născut fiecare,dar şi în funcţie de alegerea personală.