Studiu: ce şi de ce mâncăm în oraş?

1 65875 original jpg jpeg

Românii merg la restaurant pentru a nu mai găti, pentru a socializa, dar şi pentru că pot alege dintr-o mare varietate de feluri de mâncare. Iar preparatele tradiţionale şi cele italieneşti sunt în topul preferinţelor.

Mergem la restaurant din comoditate şi din dorinţa de a socializa,dar şi pentru că ne place mâncarea pe care o putem comanda acolo. Dar nu suntem mai deloc încântaţi de felul în care suntem serviţi. Cel mai nou studiu al Unilever Food Solutions arată care sunt motivele pentru care românii iau masa în oraş,dar şi care sunt diferenţele dintre preferinţele culinare ale femeilor şi cele ale bărbaţilor.

Rezultatele studiului arată că bărbaţii bucureşteni mănâncă în oraş pentru că le place mâncarea (16%),nu sunt nevoiţi să gătească (16%),pot socializa (15%) şi se pot bucura de o mare varietate de feluri de mâncare (9%).

Iar femeile care mănâncă în oraş o fac pentru că,în acest fel,nu sunt nevoite să gătească (22%) şi pot socializa (15%),dar şi pentru că le place mâncarea (13%) şi le atrage atmosfera restaurantului (10%).

La polul celălalt,adică în topul nemulţumirilor,găsim:calitatea serviciilor,aglomeraţia şi zgomotul din localuri,mâncarea prea puţin sănătoasă – cel puţin,aşa au impresia clienţii,punând asta pe seama faptului că nu cunosc sursa ingredientelor. Ei mai sunt deranjaţi şi de faptul că trebuie să aştepte foarte mult pentru mâncarea comandată.

Bucureştenii preferă mâncarea tradiţională

În preferinţele bucureştinilor,preparatele tradiţionale se clasează pe primul loc,fiind preferate de 51% dintre aceştia. 38% dintre ei îşi pun alegerea pe seama faptului că le place gustul,în timp ce restul spun că aleg din obişnuinţă. Bucătăria italienească îşi are şi ea adepţii ei printre bucureşteni (20%),pentru că ne plac pastele,dar şi pentru că nu trebuie să aştepţi prea mult până ce vei fi servit,deoarece ele se prepară foarte repede.

10% dintre locuitorii capitalei care sfidează criza economică şi continuă să mănânce în oraş preferă bucătăria chinezească,6%-bucătăria libaneză şi 5%-pe cea arăbească.

Indiferent de restaurantul ales,studiul arată că bucureştenii şi-ar dori ca servirea şi serviciile să fie mai bune,chelnerii mai prietenoşi şi preţurile mai mici.

Studiul a fost realizat în cadrul unui proiect pentru reducerea deşeurilor alimentare,realizat deUnilever Food Solutions.



Recente

shutterstock 2231841503 jpg
shutterstock 2418228611 jpg
ametist jpg
clickpentrufemei ro   Aliatul tău pentru reducerea stresului oxidativ jpg
Simptomele dependentei de retelele sociale  Sursa foto Pixabay girl 5717067 1280 jpg
Cum influențează pachetul de beneficii deciziile angajaților de a se alătura unei companii jpg
KEVIN MAMA jpg
bookzone 245676 png
Importanța ținutelor medicale pentru profesioniștii din domeniul sănătății (1) jpg
Forma nasului dezvaluie unele trasaturi de personalitate  Sursa foto shutterstock 2436628383 jpg
5 obiceiuri care combat anxietatea  Sursa foto shutterstock 2500604963 jpg
cursuri functionari curs online de design interior jpg
Alege un dragon si vezi ce te ingrijoreaza  Sursa foto Pixabay jpg
Foto campanie jpg
Iluzie optica  Esti credul sau realist  Sursa foto The Minds Journal webp
shutterstock 1641730780 jpg
Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg